Cevap: Ben : Cem Aksüt-Mesleğim olmamasına rağmen tarımsal üretime yönelmek istiyorum
Merhabalar,
Hoş ve yüreklendirici karşılamalarınız için çok teşekkürler.
Bir ziraat mühendisi arkadaşımla yaptığım sohbetler sonucunda tarımsal faaliyet olarak meyva yetiştiriciliği konusuna odaklanmış bulunuyorum. Ancak son aylarda çokça konuşulan hayvancılık ve
et besiciliği hususunu da dikkatimden uzak tutmuyorum.
Aslında yapmak istediğim salt 'hobby' cilik değil. Başta da ifade ettiğim gibi sanki 2. bir meslek gibi geliştirmek istiyorum. Bu uğraş için Balıkesirin, Burhaniye İlçesine çok yakın bir yerde toprak almayı hedefledim. Amacım denize pek çok uzak olmadan, mümbit bir ovaya yerleşmek ve üst Egede yaşamaktı. Ayrıca yaz aylarında aşırı sıcak yerlerde pek yaşayabileceğimi de sanmıyorum.
Onun için arayışım Kaz Dağları eteklerinde Havran Ovası 'nda filizlendi. Şu an için 20.5 da bir toprak var amacım hemen bitişiğinde veya yakınlarında (taş çatlasın 1-2 km yakını) 20-25 dönümlük bir toprak daha bulabilmek. Böylece toprağa ve oranın iklim koşullarına uygun bir meyva seçebilirim sanırım. Duyduğuma göre kapama meyva ancak 40-50 da olunca fizible oluyormuş.
Bu yazdıklarım sizce anlamlı şeyler mi acaba? Eklemek istedikleriniz var mıdır?
Hoşça kalın,
Caksüt