meyva bahçemde hobi ve deneme amaçlı tambodur elma armut yetiştirmek istiyorum toprak analiz raporunu sunuyorum ph6.94 tuzsuz ve kireçsiz azot iyi fosfor zengin potasyum orta kalsiyum zengin magnezyum iyi sodyum çok düşük bakır,mangan,çinko,bor yeterli demir yüksek toprak bünyesi killi tınlı bahçemi emekli olduktan sonra aldım dört yıl oldu içersinde her yıl verimli şekilde meyva veren santa maria ve iki yıl önce diktiğim ekim ayımda meyvasını yemek nasip olan ve beni çok etkileyen deveci cinsi klasik armut ağacım var ayrıca narenciye,erik,şeftali,kayısı,ayva,nar,ceviz,zeytin,trabzon hurması mevcut meyva ağaçları en büyüğü tahminen 25 yaşında 2 armut ağacından güç kazanarak yazmış olduğum bu bilgiler sonucunda bodur elma,armut yetiştirebilirmiyim rakım 200 üye olduğum tarihten beri zamanım oldukca takip ediyorum çok istememe rağmen teknolojiyi geç öğrenmeye başlamış olmam nedeniyle bugüne kadar herhangi bir bilgi ihtiyacında çok şükür bugün yazmaya çalıştım toprak ve her türlü bitkiyle uğraşmayı çok seviyorum tıpkı bahcesel ailesini sevdiğim gibi sizlerden yetiştirmeyle ilgili her türlü yardımlarınızı geç kalmam nedeniyle acilen beklerim saygı ve sevgilermle