Cevap: organık gubreler
fuat demirkol;58539 flarum-bbcode.forum.quote.wrotecok tesekkur edıyorum cesaret verdınız onur duydum aslında kararımı zaten vermıstım ancak oldukca pahalı bır sıstem bırkımımı maalesef yatırmıs olucam bana gore tabıkı teknık yapı zorlugu yasamıyacagım ama baskalarının fıkırlerını de fazla onemseyen bırı oldugumu soylemelıyım fıkır fıkırdır dusuncesındeyım saygılar sunarım
Projen nasıl bilmiyorum ben bu işe bir zamanlar epey kafa yordum. Yeni yaptığım besihanede bu sistemi uygulamak istedim. Besihane yapıldı ama hayvanlarım yok. Bakalım gelecek ne gösterecek. Gelelim konuya.....
Bu sistem çok kolay olmakla beraber pekçok modelde meydana getirmek mümkün. En basit örnek atık biriktirme yeri, atıkların su ile karıştırılıp aktarmak için diğer depoya, daha sonra burada biriken gazın depolanması ve aktarılması teoride aynı uygulamada farklı eserler meydana getirir.
Bütün bunları ya çok iyi paralar harcayıp su ve hava kaçırmayan beton havuzlardan inşa
edersin yada daha kolay ve ucuz yolu seçersin. Sana tavsiyem bulunduğunuz yerde ikinci el sanayi malzemeleri satış merkezleri varsa buraları mutlaka gezin.
Bu ihtiyaç olacak depoları beşer tonluk veya onar tonluk plastik tanklarda yapmak çok kolay. Üstelik bunlardan plastik borularla tesisat çekmek hem ucuz hemde kolay. Aynı zamanda bunlar kapaklı olduğundan bu da bir avantaj.
Ankara Ostim sanayi merkezinde bu saydığım tanklardan onlarca hatta yüzlerce ikinci el bulmak mümkün...
Örneğin 20.000 litre ve altta 15.000 litre gibi. Tabiki daha küçük boyutta olanlarda var. (Bunlar dev tanklar, 20 tonluk akaryakıt kamyonlarını düşünün.)

Umarım bir fikir verebilmişimdir.