Cevap: Kesilen ağaç kökü nasıl çıkarılmalı ? ağaç kökü nasıl parçalanmalıdır ?
Arkadaşlar bu iş bizim buralarda çokça rastlanan bir sorun oldu. Bizim arazilerimizde Arazi Toplulaştırma Çalışmaları uygulandı. Yani tarım alanlarında bulunan yüzlerce ufak-tefek ve düzensiz tarlalar silindi düzlendi. Birkaç tarlası olan insanların arazileri bir araya getirildi, yollar ve kanallar açıldı düzgün ve büyük tarlalar oluşturuldu sonra yeni yerlerin tapuları dağıtıldı.
Tabi tapuların yeri değişti ve insanların büyük ağaçları başkalarına kaldı. İnsanlar ağaçlarını motorlu testere ile alttan kesip götürdüler. Kök kısmı tarlanın ortalarında kaldı. Bunlar ortala 90-100 cm çapında büyük kökler.
Bir tanede benim tarlamda başbelası var. Benzin döktüm yaktım olmadı, kazmakla güç yetmiyor. Çünkü toprağın altında kalan büyük bir kütle var. Traktöre ve biçere takılıyor tam başbelası....
İnsanlar sadece resimde görülen kepçe ile sorunu çözdüler. Çok ucuz bir fiyata üstelik 5 dakika içinde toprağın altında kalan gövdeyi bütün olarak çıkartıyor. Bunu arka kepçesi ile yapıyor. Sonra açılan büyük çukuru doldurup düzeltiyor, sadece o çukuru doldurmak insanın bir gününü alır.
Sizede tavsiyem böyle olacak.