Cevap: Tanışalım, paylaşalım
ben de hoş buldum. madem paylaşalım diyorsunuz, hadin öyleyse. ciddi olarak tarımla geçen yıl ilgilenmeye başladım. kiraz bağımız var ve en doğru en iyi şekilde yapmak istiyorum. ilk önce bağa toprak analizi yaptırdım. iş burdan sakat başladı, bulunduğum kentte, ziraat odasının tahlillerinin güvenilir olmadığı söylendi. bunu yüzlerine sordum, şimdi öyle değil, laboratuarımız çok gelişti dediler. bi de gübre satan bi yeri önerdiler, o da taa antalya ya gönderiyor, daha gelişmiş özel bir laboratuar. gübresini sattırmak için mi yapıyor acaba dedim. ben de ikisine birden aynı nümuneyi yolladım. sonuçlar farklı çıktı. ziraat odasınınkini bi mühendis daha sonucu açıklamadan örneğin ph ı 7-7,5 tur dedi. nerden bildin, hep aynı diyolar da ondan dedi. oda ph için 7.30 yani nötr diyor; özel laboratuar ph 8,5 yani kuvvetli alkali diyor.
siz olsanız hangisine güvenirdiniz ? bana bize yakın bi üçüncü güvenilir laboratuar adı verin, bi de ona yaptırayım ve onun sonucu hangisine yakınsa o doğru diyeceğim.
bunu benimle kim paylaşır şimdi ? ikisinin de sonuçlarını mailleyebilirim. benim mail ilkeryener05@gmail.com
yardımlarınızı bekliyorum. daha çook soracağım iş var, bilesiniz. kolay gelsin
ecz. esin yener