Cevap: Hangi bağ bahçe ?
Sn Hk50:Niğde'deki bağları yaklaşık 15 yıldır görmedim.Gesi Bağlarını 2 yıl önce gördüm,Meram Bağlarınıda yaklaşık 30 yıldır bilirim ve bu sene yine gördüm???? Daha doğrusu meram Konyada bir ilçe.30 yıl önce ki meram bağlarıyla,şimdiki meram bağları arasında dağlar kadar fark var.Meram bağlarının büyük bir kısmı villa'lı yada müstakil ev olmuş vaziyetde.Belediye'nin gayretleriyle su kenarları mesire yeri haline getirilmiş bir çeşit tabi park.Gesi bağlarıda eski sistem bağlar,sanayileşmeyle birlikte ve iş-güç nedeniyle göçten dolayı yok alma aşamasına girmiş.Fakat;Bağ kültürü nedeniyle zevkli iş adamları biraz sahiplenmeyle ayakta kalan kültür mevcut.Son yıllarda işbilir ve akıllı belediye başkanlarının gayretinide unutmamak gerekli.Yukardaki bilgiler ışığında size acizane önerim.Öncelikle yapacağınız işin toprak miktarı yada alanı,yapacağınız bağ yada bahçe neye hizmet verecek.Konuyu daha da açarsak üretimmi?,ticaretmi?,Hobi Bahçesimi?,Turistik hizmete dönükmü?.Yukardaki sorular ışığında cevap vermeniz halinde size fikir konusunda yardımcı olalım.Ancak; Turistik hizmet faktöründe iyi bir işletmeciyle birlikte,iyi birde peysaj'cınında görüşünün mutlaka alınması gereklidir.Sitemiz Editörlerinden Sn saraç;hem iyi bir ziraatci,hemde peysaj işini bilir.Kendisinin fikirlerini almanızda yarar görüyorum.Sağlıcakla kalınız.