Cevap: Bal;mumu atığının;değerrlendirilmesi
Değerli tabiatcı kardeşim, sizler gibi kıymetli kişilerle aynı sitede bulunmak bana mutluluk veriyor .ilginize teşekkür ederim.Ayrıca bu güzel ülkemize olan aşkınızdan dolayı sizi kutlarım.mail adresimden sonra ilk baktığım site BAHÇESEL FORUM olmaktadır.ne yazık ki 10 gündür sebebi nedir bilemiyorum, bu siteye ulaşmakta sıkıntı çekiyorum.benim için rumuzlar, isimler pek önemli değil büyüklüğü değil tevazuyu tercih ediyorum galiba üyeliğimi yenilemem sırasında bir hata yaptım?kendimizi yeterince tanıtmayı beceremedik .Ben,öğrenmeyi seven birisiyim yeni bir şey öğrenince sevinirim onu uygulayınca mutlu olurum.Sizin güzel fikirlerinizden yararlanıyorum Allah sizden razı olsun sizin tavsiyeniz üzerine çorum benka arıcılığa 304 kalite paslanmaz çelikten dörtlü bal süzme makinası yaptırdım.pirinç musluk bulamadığımız için normal metal alaşım musluk takdırdım.bazı kaynaklardan balın pllastikle etkileşimi olduğunu öğrendiğim için plastik musluk istemedim.fare ve yıla n kovucu önerillerinizi de ilk fırsatta uyguluyacağım. diğer arkaşların sorularına verdiğiniz cevaplar da benim ufkumu açıyor.Sizden acizane bir ricam olacak,ARICILIK konusunu sitenin daha ön sıralarına almamız mümkün mü?Bir hayli altda ve arada kalıyor.Bazı arkadaşlar bana güneş enerjisi ile petek eritme aleti yapmamı öneriyor.kafama, eriyen peteğin süzülmesi,içiçe çifli kazan sisteminin orta bölmesinde su üzerinde toplaması ve burada su buharı ile kısmen bir ön dezenfeksiyon görmesi gibi problemler takılmaktadır.bu problemlri aşabbilirsem inşaallah cenab-ı Allahın izni ve yardımı ile bu projemi agarçekleştirmeye çalışacağım.Bu problelerin çözümü hususunda başta siz olmak üzere bilen bütün arkadaşların çözüm önerilerini bekliyorum.elbetteki sizin peteklerin tesislerde sızdrılması temennisine katlıyorum.ancak böyle bir sistemin arıcı arkadaşların yanı başında olması onlara kolaylık olacağını düşünüyorum.öneride bulunacak arkaadaşların kullanılacak malzemelerin çevrede kolayca bulunabilir olması ve sistemin basit ve pratik kurulabilir ve kullanışlı olması ile balmumu ile etkileşim yapmamasını göz önünde bulundururlarsa iyi olacak.Saygılarımla...