Cevap: TOPRAK ANALİZ RAPORU SONUC YORUMLAMA...YARDIM
fsimsek;64222 yazdıMesele çok derin ve üzerinde yıllarca konuşulacak bir mesele güzel kardeşim..
Eyvallah. Yazının sonuna imzamı atarım. Zaten çöküşte olan Türk tarımını, Cumhuriyet tarihinin en becerksiz bakanı seçlen mehdi eker, yerle yeksan etti.
Keşke tarımsal faaliyet gösteren eğitimci, kİmyager felan olsa kardeşim. En azından yanlışının farkındalığında olur.
Köyde çoban deyneğini atan, tarımsal faaliyette bulunuyor. Ve bunu kontrol eden bir mekanizma yok. Benim yanımda işçi bir köy çobanı vardı. İki bitki besleme ürünü ismi öğenince gitti kendine iş yeri açtı. Salak ceza yedi ama ruhsat iptaline gidilmedi. Bunun gibi onlarca örnek.
Toprak analizine gelince, blmiyorum siz mühendismisiniz. Ama Analiz yorumu için bir çok komplikasyonu değerlendirmek gerekir. Çiftçiler öncelikle bir uzman mühendise bizzat müracaat edip, epikriz raporunu yorumlatırabilir. Benim söyleme istediğim, bir doktor kan analizi ile hastalık teşhisinde bulunamaz. Sorması gereken bir çok konu vardır. Aynen öylede, gübreleme tavsiyesinden önce bilinmesi gereken kriterler var. Birde bu tür teknik konuları ayağa düşürmemek gerekir. Ben şimdi CAN gübresi desem o köy komple CAN atacaktır. Halbuki kireçli topraklarda CAN bir zehirdir! Muhitte bir çok toprak profili mevcuttur. Senin kullandığın dozajlar, komşuna tam ters etkiye sebep olabilir.
BURADAN MEHDİYE SESLENİYORUM: HİÇ BİR HALT BİLMİYORSAN "SAĞLIK SEKTÖRÜ"NÜ TAKLİT ET!!
Saygılarımla, Bitki Beslem Uzmanı Müh. Fatih UNUTULMAZ