Cevap: Gübre uygulamalarında hümik asit kullanım mecburiyeti vardır.
megasoft;64019 yazdımerhabalar.
öncelikle vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim .
ben yozgatın boğazlıyan ilçesinde 100 dekar kuru soğan ekmeyi düşünüyorum .ekim şubat ayında yapacagım topraga şimdiden gübre olarak hayvan sidiği atmayı düşünüyorum erkenmi olur yoksa ekim zamanımı atalım.veya sonbaharda yani şimdi atabilecegim gübre ne olabilir (yanmış hayvan gübresi hariç çünkü bulamıyoruz ) .
Arkadaşım megasoft, mesajınızın üzerinden bir hayli zaman geçsede, bahsettiğiniz gübrenin toprağa uygulama zamanı olarak bitkilerin yapraklanma döneminde faydalı olacağı kanaati içinde bu iletiyi ekliyorum.
Uyguladığınız bu gübre içerik olarak azotun üre formunda olması bakımında fazla olmasada bir miktar hümik asit ile verilmesinde azami faydalar sağlıyacaktır, lakin bu gübre içeriğinde bitkiye gerekli diğer minerallerin yeterli düzeyde olmayıcağı gereğinin tamamlanmasıyla yetiştirdiğiniz soğanların yeterli düzeyde gelişmeleri sağlanacaktır.
Topraklara gübre uygulamaları yaparken yetiştirilecek bitkinin toprak isteklerini karşılıyacak minerallerin katkısı sağlanırken beraberinde tatbik edilecek hümik asitlerin uygulanan gübrelerin bitki köklerinin alacağı forma sokacağından uyguladığımız gübrelerden maksimum yarar sağlamasıyla hasadımız da bereket kazanacaktır.