Cevap: DEĞNEK
.....henüz 8-10 yaşlarındayım. Yaz tatilinde camiye Kur'an kursuna yazıldım. Aynı zamanda bütün mahalle çocukları.....;D
Camide erkek ve kız çocukları kalabalık şekilde oturduk, önümüzde ise hocamız. Eline aldığı büyük ve kalın sopayı göstererek bize bir konuşma yaptı;
Bu sopaya iyi bakın! Ne kadar kalın görüyor musunuz?
(Yaklaşık bir metre boyunda ve kürek sapı gibi kalın.)
Bu hep yanımda rahlenin kenarında olacak! Kim o gün ödevini ve ezberini yapmazsa onu bu sopayla döveceğim! Camiden kaçan olursa sokakta tutup döveceğim. HEMDE BU SOPA KIRILANA KADAR!......:o
Hepimiz korkudan neredeyse altımıza ediyorduk.;D Sonra hemen eve koştum ve babama akşam anlattım.
- Hocanın çok kalın sopası var, eğer ödev yapmazsak o sopa kırılana kadar bizi dövecekmiş!
BABAM;
- İyi eder, derslerini ihmal etme sende....😡
Allah'ım bütün yaz boyunca hepimiz çok çalıştık ve dersleri bitirdik. Kız çocukları bizden daha başarılı oldular. O sopa devamlı hocanın yanında durdu... Fakat kimseye vurmadı. Hatta 1-2 çocuk ezber yapamadı onlarla özel ders yaptı ama hiç dövmedi...
Meğer o sopa bizi korkutmak için bir oyunmuş....🙂 Hepimiz inandık ve kızlar-oğlanlar sopanın korkusundan bütün sureleri ezberlemiştik....;D
Sonradan büyüdüğümüzde ise o hacamız ilgisini hiç bırakmadı. Ezandan önce Hoca ve diğer büyükler bütün çocukları sokaklardan
toplarlardı ve camiye namaza götürürlerdi. Biz kaçmak için "Abdestimiz yok" derdik. Onlar ise "Olsun çocuklar abdestsiz kılabilirler" derlerdi...;D
Allah c.c. cümlesinden razı olsun. Mekanları cennet olsun....