Cevap: Merhaba, çorluda Meyva fidanlığı kurmak istiyoruz
DÜZELTME
Sn Erdan kardeşim. Konuya verilen cevapları okudum, sonra bilgisayarı kapattım. Fakat sadece Allah için tekrar açtım ve konuya girdim. Neden? Çünkü; bir mü'min, bir mü'min kardeşi için sadece iyilik isteyecek!
Şu aşağıda yazılanları dikkate alın efendim!
1- Ben sizin arazinizi İzmir olarak anlamışım. Fakat Trakya'da imiş. Bu kadar uzak mesafede meyvelik kurarsanız gidip-gelip bakım olmaz.
2- Dünyada devamlı azalan tek şey arazidir. Nüfus sürekli artar fakat araziler devamlı küçülür.
3- Böyle 20 dönüm arazi bir daha kolay kolay alınmaz. Üç kuruşa satmak kolaydır.
4- Türkiye'nin her yerinde tarla fiyatları aşırı yükseliyor. Benim bulunduğum bölgede üç-dört sene önce tarlaların dönümü 1.000 lira iken şimdi 20-30.000 lira! Bütün Türkiye gelişiyor, her tarafa yollar yapıldı ve yine hızlı tren vs. hatları inşaa ediliyor. Özellikle İstanbul çok büyüyecek. Bununla beraber Trakya bölgesinde insanlar tarla satın alamayacak. O kadar yükselecek....
Sakın satmayın! Sana ihtiyaç olmazsa geline-damada ihtiyaç olur. Onlara olmazsa torunlarına mutlaka ihtiyaç olur.
Siz yaban memleketdesiniz diye arazinizi üç kuruşa elinizden alacaklar. Bütün her yerde aynıdır. Buralarda da aynı.
Hatta gidin, kendi tarlanıza sınır komşu tarlalara müşteri olun. Size uygun paradan satarlarsa mutlaka alın. Tabi satarlarsa ;D
Söyleyeceklerim tamam oldu. Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.