TABİATCI;66821 flarum-bbcode.forum.quote.wroteŞİmdi..mezarlıklara meyve ağaçları dikilmesi hiçde uygun değil.
Sayın TABİATCI; Mezarlıklara meyve ağacının dikilmesinin uyguluğu bir başka başlıkta tartışılabilir, lakin burada ortaya koyduğumuz paylaşımlarda mezarlıklarda ölmüş insan bedenlerinin yoğun olarak humusa dönüşerek zengin topraklar meydana getirmesidir, bilindiği üzere bu tür topraklarda bitki ve ağaçların yetişmesi için gerekli toprak yapısının varlığı ile insanların buralarda meyve ağaçlarının yetiştirilmesi insanlar için uygun dünüşünülmüş olabilir.
TABİATCI;66821 flarum-bbcode.forum.quote.wroteGelelim ölmüş bedenlerin çürümesi işlemine...Muhterem siz mezara defin işlemine şahit oldunuzmu? Bizde ülkemizde mezarlar gayet derin kazılır.Bazıları sandık,bazılarıda sapıtma.Her iki mezar çeşidindede ceset ile toprak arasına tahta,taş gibi malzemeler konur ve ceset oksijenle başbaşa kalır.
Evet arkadaşım bu konuda da gözlemlerim oldu, lakin bu sizin gözlemlerinizi bu şekilde yorumlamanızı uygun bulmadığımı belirtebilirim, Mezarların derin kazılma sebebleri başında öncelikli olarak doğadaki vahşi hayvanların mezarları talan etmesini önlemek için yapıldığı gibi, görevlilerin bilinçli uygulamaları ile cesetlerin daha kolay çürümesini sağlamak adına daha uygun toprak zeminine inmek için düşünüldüğü söylenmektedir, sizin gözlemlerinizdeki mezar içinde bırakılan boşlukta ki oksijenin yeterli olması her zaman uygun düşmeyebilir, sebebine gelince bu işlem sadece mezar içinin oksijeni ile yeterlilik sağlanmadığı bazı toprak yapılarında çürüme işlemi uzun zaman almakta hatta bazende hiç cesetlerin çürümediği humus işleminin düzgün işlemediği yöndedir.
TABİATCI;66821 flarum-bbcode.forum.quote.wroteCenaze gömüldükten kısa yada uzun zaman sonra açılan cesetlere hiç şahit oldunuzmu?.Ben oldum ve konu sizin bahsetdiğiniz gibi değil.Evvela siz mezarlıkta mezar kazılırken sineklerin daha cenaze gelmeden,mezara gelmeden geldiğini,bazı mezarların içinden yılan yada çıyan gibi böceklerin çıktığını ve bazı cenazelerin simsiyah olduğunu,bu canlıların bu cesetlerin önce dillerini yediğini,kimisinin önce gözlerinin akıp gitdiğine,
Sizin bu anlattıklarızın tamamına şahit olmasamda, şahit olanların hatta bu konuda geçmişten günümüze halkımızın bu konudaki kanaatlerinin eksik bilgilerin yanında hurafe sayılacak dinsel metinlerle süslenerek anlaşılması imkansız biçimlerle ortaya konması beni bu konuda daha derin araştırma yapma imkanı yaratmış olunca, belediyelerin teknik birimlerinden bilgi sağlıyarak bu konuların üzerindeki şahibelerin nedenlerini öğrenmiş bulunuyorum.
Belediyeler mezarlık yeri tayin etmede en uygun arazinin bulunmasına özen göstermektedirler, buna sebebde gömü yapılacak arazi toprağının yapısını konulacak cesetlerin en kısa sürede çürümesini sağlıyarak daha sonraki defin işlemlerinin önünün takınmasını önliyerek mezarlığın kısa sürede atıl olmamasını sağlamaktır, burada değinilen sorunların başında sizin gözlemlerinizdeki olayların önüne geçmektir.
Sizin gözlemlerinizdeki cesetlerin şişerek patlama ve sişme mezar içinde cesedin humusa dönüşünün süreci uygun işlemediğinin sebebleri arasındaki organik maddenin gaza dönüşü söz konusu ile bu gazların niteliğine bağlı olarakta ceset üzerinde şişmeler kararmalar bu yüzden meydana gelmektedir, hatta mezarlardan nahoş kokuların gelme sebebleri arasında humus sürecinin işlemesin toprak yapısındaki mikro organizma yapısındaki dengesizliklerle açıklanabilir
Mezardaki cesetler üzerindeki tahrifatın toprak içinin canlıllık yapısından meydana gelmektedir, sineklerin cenaze mezarlığa gelmeden önce açılan mezarın başında bulunmaların sebebi, açılan mezarın daha önceki gümülen cesedin humus özelliğine varmıyan çürüntülerin varlığı ile meydana gelmektedir, bunu basit bir şekilde anlamak mümkün, siz çöpünüzü atmak için konteynırın kapağını açtığınızda çöpünüzü bırakana kadar bir sürü sineğin yoğunluğuna şahit olabilirsiniz.
Size bu konuda dahi iyi açıklama imkanı verecek bir hikaye anlatayım, eski çinde cinayetin faallerini yakalamada sineklerden yararlanıldığı anlatılmaktadır. Köyde bir kişi öldürülmüştür, köyün uluları toplanarak aldıkları kararda her kesin oraklarını alarak köy meydanına gelmesine karar verilir, tabii cürümü işleyen kişide geleceği için orağını çok titiz bir biçimde yıkıyarak bu çağrılışa köy meydanına gelir her kes oraklarını meydanda kurulan masaların üzerine sırasıyla koyarlar, ve beklemeye başlarlar sineklerin bu mucize sezgileri ile hangi orağın üzerinde kan kokusunun bulaşıklığı varsa orada toplanmaya başlarlar sunuçta sinekler canin orağını ve kendisinide ortaya koyarak bu oluşum ile sineklerin hassasiyetleri geçmişten günümüze bilinmektedir.
TABİATCI;66821 flarum-bbcode.forum.quote.wroteşehit olan bir mehmetciğin 10 yıl sonra açılan mezarında adeta uyur gibi yatdığını ve hala kan aktığına şahit oldum.Toprak altında bile olsa bazı bedenlerin davul gibi şidiğine ve patladığına ve en derin mezarların üstü ne kadar kapatılırsa kapatılsın nahoş kokular geldiğine şahit oldum.Bu şehidi canlı tutan ve ulvi bir güzellik veren ne acaba? bunun bana ilmi açıklamasını yaparmısınız?,yada cenazeyse ikisi yada diğerleride insan naaşı,bunun çürümemesinin sebebi ne?,hala kanının akmasının yorumu ne?Diğer yandan gelişmiş ülkelere bakalım.Onların mezarlıkları ile bizim mezarlıkların arasındaki farka.Diğer yandan siz çanakkaledeki ecnebi mezarları ile bizim mezarların durumunu bir mukayese ediniz.Her mekanın işlevi ayrıdır.Mezarlıkların yeride mezar gibi olsun,parklarınki park gibi.Bırakalım insanlarda orada rahatca istirahat etsin ve parkdakilerde gezinsin,oynasın.Selamlar
Arkadaşım şehit olan mehmetçiğin konumu burada anlatılmaya uygun değil, benim bu konulardada çok derin bilgilerim var, ama bu konular ancak kişiler arasında çok özel konuşmalar içersinde açıklanabilir, forumların ortamı bu ciddi bilgilerin paylaşılmasına uygun değil, beni özelden telefonumu arıyarak sizi bu konudada bilgiledirebilirim.
Yukarıda bilmsel temele dayalı açıklamalarım kişiler için özel değildir, yani müslüman olsun hıristiyan olsun toprak içinde ayrım söz konusu değildir, mezarlara özen göstermek eski türk inanışlarında vardır, islamiyet mezarlara önem vermemektedir, bu konulara sizi kırmama adına girdim, esasına bakılırsa konumuz toprak yapısına humusun kazandırılması ile mezarlardaki cesetlerin humusa dönüş sürecindeki gözlemleri tartıştık.
Sizin teziniz inaçlara dayalı olarak oluşan kanaatlerin yorumlarına, benim size sebeb sonuç ilişkilerine bağlı olarak bilimsel öngürülü paylaşımlar olmaktadır, siz ve bu mesajları okuyanların kanaatleri bundan böyle daha farklı olacağı inancındayım. Saygılarımla