Gönül akıl birlikteliği içinde, özlemlerimiz olmalıdır.
asiye kara;66914 yazdıAllah tan ilk önçe sağlık ,sonra büyük bir bahçe diliyorum.Belki bir gün olur.Sizinde herşey gönlünüzçe olsun.Saygılarımla.
Sayın asiye kara. Sağlık her şeyin başı olduğu herkesce malum, yaşınız hakkında bir malumatım olmayınca buna bağlı sizin üzerinizde büyük bahçe ile ilgili kanatler oluşturamasamda kendi üzerimden edindiğim teçrübeler ve yaşımın ilerleyişiyle 300m2 lik kendime ait bahçeme ilaveten 500 m2de komşu bahçelerde kullanarak çalışmalarda bulundum, fakat bu çalışmalar yıllar geçipte genç olmanın özellikleri azalıp yaşlılığa varınca, buradaki işleri ayni heyecanı duyarak başlasamda sonuçlandırmada konusuda bir paralellik kalmadığının farkına varmaktayım.
Sonuç itibari ile büyük bahçe demek büyük çalışma ve emek demek, olaya şu açıdan bakıldığında, edinilen bahçe küçük de olsa baştan üzerinde yapılacak işler çok olmaktadır, zamana bağlı olarak bu bahçede yapılacak çalışmalarla bahçede birçok bitki ve ağaç sahibi olurken bunların uğraşılarıda giderek artmaktadır, sonuçta bu bitkilere vereceğimiz emek artarken, seneler içinde bu emeğe bağı bitkilerimiz büyüyüp çoğalmakta, lakin bizim için olaylar ters işlemektedir, yıllar geçerken bahçemizin işleri büyümeke bizim güçlerimiz tükenmekte olduğunun farkında olamamaktayız.
Baştan seve seve yapyığımız işler bize sonradan zor gelmeye başlamasının sebebleri buradan gelmektedir, size bu açıklamalarımın ışığında bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bahçe edinirsek sonradan bu zorlukları yaşamıyacağımız bir gerçektir, büyük bir bahçe edinmiş olabiliriz sonradan bu bahçenin bakım ve hizmetlerini aksatıcak olursak bu düşüncemizin bir anlamı kalmıyacaktır.
Asiye hanım insan bir şeyi gönülden istedimi, sonuçta bu muhakkak olmaktadır, lakin gönlümüze fazla büyüklükler sığdırmamayalıyız çünkü günülünde bir dayanma gücü olmaktadır, fazlası durumunda usanma meydana gelecektir, burada gönlümüzle beraber aklımızıda ortaya koyarsak daha gerçekçi beklentilere girebiliriz, Saygılarımla esenlikler dilerim.