Ağzıma geldiği gibi yazdım.
Sayın Altan;
1) "“Ecdadımız” palavraları kabul edeyim ki ben en çok sevdiklerim arasındadır." Demişsiniz. Yaptığınız bu cümle düşüklüğünü, hiç birşey anlaşılmasa da görmezden geliyorum. İnsanlık halidir, olabilir.
2) "Bizim “ecdadımız” dediğimiz halifelerimiz efendilerimizin, o “attan inmeyen” padişahlarımızın hemen hemen hepsinin dedesinin Hıristiyan olduğunu hatta bir kısmının da papaz olduğunu biliyorsunuz değil mi? " Demişsiniz. Sayın Altan; işinize geldiğinde insanlık çatısı altında birleşmemiz gerektiği hususunda mangalda kül bırakmayan kitleler arasında bulunduğunuzu düşünen bir kişi olarak böyle bir gafa düşmeniz beni çok şaşırttı.
3) "Aranızdan bir kişinin, Başbakan da dâhil, Kanunî’nin dedesinin adını bilmediğine eminim." Demişsiniz. Evet, bilmiyorum. Bir zamanlar sosyalist düşünce akımının tekeli altında yönetilen eğitim sisteminin yan etkileri olsa gerek. Kimbilir belki size göre en büyük faydasıdır, bu durumu belki de söz konusu eğitim sisteminin endikasyonları arasında değerlendiriyorsunuzdur.
4) "Osmanlı’nın Kayı Aşireti’nden çıktığını biliyorsunuz diyelim, Kayı Aşireti hakkında ne biliyorsunuz?" Demişsiniz. Ardından birkaç kelam daha etmişsiniz. Türklük, Müslümanlık bir vizyon ve misyon meselesidir. Bugün kendini sosyalist olarak görenler Karl Marx'ın soyundan mı geliyorlar yoksa?
5) "Anadolu’nun bütün halklarını, koskoca Bizans’ı yok sayıyoruz." Demişsiniz. Osmanlı selam verdiği topraklarda asimilasyon politikası izlememiştir. Bugün at nallarımızın izinin bulunduğu topraklarda yaşayan milletlerin herbiri kendi dillerini konuşmaya devam etmektedirler. Bu mantıkla hareket edecek olursak Anadolu'da Bizans kökenli halkların mevcut olmadığını rahatlıkla görebilmekteyiz. Zira; Osmanlı yabancı milletleri asimile etmemiştir. Bizanslılar bulunsaydı günümüzde Hala latince, Rumca konuşan vatandaşlarımız bulunabilirdi. Kaldı ki; nüfus mübadelesinde bir kısım Rumlar ve birtakım milletler Balkanlardaki kardeşlerimizde değiş tokuş edilmiştir.
6) "Sanırsın ki hayat Anadolu’da Alparslan’ın ordusuyla başladı." Demişsiniz. Kimsenin böyle birşey sandığı yok. Sen Alparslanı gözünde büyütmüşsün. Keşke bu büyütme olumlu yönde olsaydı.
7) "Bugüne kadar Kemalistler bir tarih uyduruyordu, şimdi sıra muhafazakârların tarih uydurmasına geldi." Demişsiniz. Anladığım kadarıyla -sizlerin deyimiyle- bir rövanşatanın peşindesiniz.
8) "Onlara göre Osmanlı padişahları attan inmeyen, öpüşmeyen, sevişmeyen, başını duadan kaldırmayan pirifâniler." Demişsiniz. Efendim olaylara nasıl baktığınla ilgili bir durum. Kimsenin böyle birşey dediği yok. Uyduruyorsun!!
9) "Halife II. Selim’in lakabı “sarhoş Selim”, IV. Murat içkiden öldü." Demişsiniz. Kına yakın.
"10) Tarihi bir “fetiş” hâline getirmek, “putunu kendi yapar, kendi tapar” usulü bir tarih uydurup o tarihe tapınmak, geri kalmışlığın en belirgin özelliklerindendir." Sizin beyninizde eziklik hakim olsa gerek ki; gericilikten bahsediyorsun. "Kime göre, neye göre" konusuna hiç girmiyorum.
11) "Kendi kendimizi böyle bir geriliğe, böyle zavallı bir ezikliğe mahkûm etmenin ne âlemi var anlamıyorum, iyisiyle kötüsüyle koca bir tarihin çocuklarıyız, iki büyük imparatorluğun ortak topraklarında yaşıyoruz, o imparatorlukların mirasçısıyız." DEmişsiniz. Kimsenin kendini ezik gördüğü falan yok. Bu ifadenizden, fikir-zikir meselesenin husule geldiğini görmekteyim. Kaldı ki; bunu anlamak için bir önceki ifadenize bakmanız yeterli olacaktır.
12) "Bugün zevkle dinlediğiniz “alaturka” müziğin kaynağı Bizans’tır. Osmanlı devlet “geleneklerinin” ve yönetim tarzının önemli bir kısmı Bizans’tan ödünç alınmıştır." Demişsiniz. Eziksin kardeşim kabullen. Kökünü takib edecek olursak nereye çıkacağı malum.
13) "“Ecdadımızın” bütün “ecdatlar” gibi iyi yanı da vardır, kötü yanı da, böyle kendimize bir tarih uydurup, bir de o uyduruk tarihin kalıplarına sığmayanları savcılara şikâyet etmek, ecdadımızın öpüşmesinden, sevişmesinden çok daha utanç verici bir zavallılığı ortaya koyar." Demişsiniz. BIRAKIN BU KLİŞE LAFLARI!!
14) "Gerçeklerden korkacak bir şey yok." Demişsiniz. Kime göre neye göre gerçek. GErçeklik kıstasınız nedir?
15) "Her toplumun imreneceği kadar zengin bir tarihiniz var, o tarihin içinde her ırktan, her dinden “ecdat”yer alıyor, insanlığın her hâli var orada." Kimsenin bişey dediği yok. Bırak bu uydurmaları. "Tarihiniz" diyerek ikinci çoğul şahıs kullanarak kendinizi ortamdan soyutlamışsınız. Hayırdır? Hangi millettensin??