Doğal tarımdan anladıklarım.
mavikartal5;67659 yazdıDoğal Tarım Sistemi savunulacaktır.
saygılar
İstanbuldaki çiçek fuarında Mineral gübre üreten bir firmanın standında firma yetkililerine ürettikleri bir ürünü olan 18-18-18+iz elementler içeren bu gübreyi hangi sebze ve mevye üreticilerin ihtiyaclarına cevap vereceği şeklinde bir soru yönelttiğimde, aldığım cevabı sizlerle paylaşarak, türkiyede hem üretici bazında hemde tüketicilerin mineral gübrelerin bitki beslemede bitkilerin toprak isteklerinin düşünülmeden kullanımının ne boyutlarda olduğunu vurgulanıyordu.
Sorumun mahiyet itibari ile bu gübrelerin genel amaçlı olarak üretildiği cevabını almam, beni şaşkına çevirmişti, nasıl oluyordu içeriğinin mineral değerleri belli kalıplar içersinde üretilip yetiştiricilere sunuluyordu, akabinde ziraat yüksek mühendisinin hemde bitki besleme konularında uzman kişinin bu yanıtına benim yanıtımda bir örnekleme içersinde bir doktorun bütün hastalarına aynı ilacı vermesinin ne ölçülerde doğru olduğu ve de bir uzmanın bu cevabının etik olmadığının kanaatlerini ortaya koyarak oradan ayrıldım.
Arkadaşlar organik tarımı veya diğer adıyla temiz tarımı tartışacaksak insanımızın bitki beslemede toprakların isteklerinin bilinmesi yönünde bilinçlendirmeliyiz, bilinçsizce topraklara katılan her bitki besini toprakların birinci derecede kirliliğinden sorumlu olmaktadır, toprakları boş kumbaraya benzetilerek doldurulamaz bu bir cinayettir, gelecekte bu topraklarda yaşayacak insanların yaşamlarına medehaledir özün kısası kirliliktir, bundanda temiz tarım çıkmaz.