Cevap: Deveci armudun da tahmini verim.
Son yıllarda oldukça iyi fiyat yapan ve ihrac edilebilen deveci armudu, bildiğim kadarıyla ayva anaçlarına aşılandığında daha bodur ağaçlar elde ediliyor ve sık dikilebiliyor ,verimi de yüksek bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum,bu sık dikim yapılan bahçeler verime ne zaman yatıyor ve yetşkin bahçelerde dikim aralığı ve verim nedir,ben dönüme 40 ağaç dikildiğinde verimin ağaç başı 300kg cıvarına çıktığını okudum,verim sık dikim uygulanırsa acaba ne olur ve deveci armudu sık dikime acaba uygunmudur,ayrıca bir sene verimin çok ,bir sene ise az olduğunu okudum,verim yılında 300kg veren ağaç ertesi sene ne kadar verir acaba,hiç vermediği olurmu ,veya yarısını mı veriyor,saygılarımla.
öncelikle bodur meyvecilik yapacaksanız tercih edeceğiniz anaç farold 40 olmalı yarı bodur bir anaç olup 4,5 * 3 m aralıkla rahatça dikilebilir ortalama ağaç başına verim 50 kg olur ve dekardan her yıl 3500-3700 kg ürün elde edilir detaylı bilgi için info@vitroplantturkey.com