Bende Çoruma bağlı 1250 rakımda bulunan köyümüzde 20 dönüm tarlaya ceviz ağaçlandırması yapacağım ancak ben yerli ceviz tohumlarından ürettiğim fidanları ilk 5 yıl aşılamadan ceviz vermesini bekleyeceğim 6. yıl ise meyve verenler hariç tüm fidanları (bölgede bulunan yaşlı ağaçların meyve veren dallarından oluşturduğum kalemlerle) aşılamayı düşünüyorum.Toprak analizi yaptırdım Analizde ''Fosfor: çok az,Kireç: Orta kireçli,Organik Madde Orta,pH (7.99)Hafif Alkali, Potasyum: Yüksek, Saturasyon:%66(Killi Tınlı), Toplam Tuz:Tuzsuz'' olarak çıktı. Allah'ın izniyle Ahır gübresiyle cevizlerin gelişimini hızlandırmaya çalışırken sulamasını da eksik etmeyeceğim bu nedenle de sondaj yada drenaj kuyusu ile su teminine öncelik vereceğim ancak devletimizin bahçe kurulumunda sertifikalı cevizlerden oluşturulmak istenilen bahçelere 2 yıl sonra 5 yılda eşit aralıklı ödemelerle çok düşük faizli kredi temin ettiğini bu kredi ile bahçe çevre düzenlemesi ve fidan alımını ayrıcada sulama sistemi desteği de bulunduğunu öğrensem de sondaj bu sulama projesi maliyetine dahil mi bilmiyorum bilenler varsa beni bilgilendirirse sevinirim.Devletimizin desteği bana daha cazip geliyor durum böyle ise tabi. Ancak ben tedbir amaçlı 1500 kabuklu cevizi toprakla buluşturdum şimdiden.Görüşleriniz benim için önemli, istişare değerlidir ve iyidir.