Altay cevizi için agaclar.nette bir yazı yazmıştım aynen burada da alıntılayarak yayınlıyorum biraderim dediğim kişi Yrd. Doç Dr. Sebahattin YILMAZ'dır):
"Juglans sigillata Dode
Biraderiminde teyidiyle bu cevizin Juglans sigillata olduğu kanısına varmış bulunmaktayız. İnceleyiniz:
Juglans sigillata Dode
Görsel bir şeyler
Juglans sigillata - Wikipedia, the free encyclopedia
Juglans sigillata information from NPGS/GRIN
Ceviz türleri bütün dünyada orjin olarak tespit edilmiş durumda aşağıdaki dosyadaki 6 ve 7. sayfadaki varyetelerden birisi olmak zorunda bilim bunu tespit etmiş, yeni bir tür bunların melezlemeleri dışında pek mümkün değil.
http://www.ars.usda.gov/
Bu bir ceviz midir cevizdir, ancak doğru tür ise verime rağmen iç kalitesine hiç bir şey diyemiyorum gerçi Altay ceviz görüntüleride yayınladı."
Alıntı
Bilim her şeyi tespit etmiş, standart tohumluk kalitesinde kalitede bir ceviz için adına Altay cevizi denilsede yenilebilme ve değerlendirme özelliklerine göre benim şahsi görüşüm bildiğimiz ceviz türü olan Juglans regia ya karşı görsel özellikleri mükemmel ancak kalite özellikleri çok düşük olan Juglans sigillata'nın hiç şansı yok. Zaten çok büyük ihtimalle günümüzde trend olan chandler, fernor ve pedro çeşidi de sigillatadan muhtemelen ıslah aşamasında gen almış ve kalite özellikleri kazandırılmış gibi duruyor, yani olabileceklerin en iyisi bir tohumluktan ziyade ıslah edilen çeşitler için elde edilmiş görünüyor (hibrit trend çeşitler için).
O cevizi alanlar beş seneye kadar çeşit değiştirmek üzere arayışlara başlarlar. Yatırım yapanlar heyecanlarından söz dinlemiyorlar, üzülüyoruz ancak piyasa şartlarında yapacak çok fazla bir şeyimizde yok, bakanlık yasal şartlarda yapacağını da yaptı fakat ticari seçenekler elleri kolları bağlıyor geriside alıcının ferasetine kalıyor onlar göremezse ya da görmek istemezse bizim yapacağımız bir şey yok maalesef. Allah yardımcıları olsun.