anestezist;70400 yazdınisan geç olmazmı kalem için 2. ayda yada 3. ayda almak gerekıo diyolar. gerçi siz daha iyi bilirsinizde erken alma şansım varmı? ben kendim gelıcem almaya zaten ankradayım
kesinlikle geç olmaz fernorlar burada 24 nisanda ilk yaprakçıklarını gösteriyor dolayısı ile henüz uyanmamış ve önceden kesilmediği için dokularda ölme olmuyor. kalem uyanmadığı sürece kesinlikle aşıda sıkıntı olmaz. aksine anacınız uyanmış olacağı ve havalar iyice ısınmış olacağı için aşınızın tutma şansı çok yüksek olur. geçenyılda aynı tarihlerde kalem gönderdiğim yerlerden hep başarılı aşı sonuçları alındığına dair dönüşler oldu.
aşıda anacın uyanmış olması
kalemin uyanmamış ve sağlıklı olması
hava sıcaklığının yükselmiş olması
aşıda başarınızı mutlaka artıracaktır.
ülkemizde fidan ve fidancılık hakkında yazılan herşey ne yazıkki sahil kesimlerine göre yazılıp çizilir. haklılarda üretimin neredeyse tamamı bu bölgelerde yapılıyor. martın başında oralarda ağaçlar uyanmaya başlayacağı için oralarda kalemin bahsettiğiniz tarihlerde alınması doğru olandır. iç anadoluda o tarihlerde budama yaparsanız olacak donlarda kestiğiniz yerlerden geriye doğru kurumalar olur. erken budamaya razı olsam ismini vermeyeyim ama bilindik bir fidancı kalemlerin tamamına talip oldu ama erken budamaya ben razı olmadığım için hayır dedim.
nisanın 10 ile 15 arası burada yaklaşık 450 ağaç aşılanacak kalemleri aynı gün kesip aşıda kullanacağız.