ncp1963;70646 yazdıdiğer ağaçlarda dişi çiçeğin açtığı dönemde püsküle dokunduğunuzda tozlar dökülüyorsa o ağaç dişi çiçek açan ağaçlarınızı tozlar. ama bunu araştırıp takib edip bulmak çok zor olur sizin için siz en iyisi ağaçlarınız kademeli olarak bilinen cinslerle aşılatın..
Her anlamda ncp1963'e katılıyorum. En doğrusu sizin yol yakın iken bilinen bir türe aşı yaptırmanız.
Ülkede ağacın dal veya yaprağından genetik analiz yapıp size bilgiyi dönecek tanımlı bir mekanizma olsa bir ihtimal oraya gönderin size türünü söylesinler derim. Ancak ben bugüne kadar öyle bir enstitü veya üniversite adı duymadım.
İkinci yol dişi çiçek, erkek çiçek, yaprak açma ve yaprak dökme zamanları üzerinden türü hakkında tahmin yürütmekki bu çok ama çok zor. Çünkü rakım, iklim, coğrafta, mevsim etkileri, yıllara göre farklılıklar ile şahsen ben işin içinden çıkamazdım. Bu da anlamlı bir yol olmazdı.
Üçüncü yol kör atışı olurdu. 10'ar gün arayla açacak şekilde 3-4 farklı çeşit tozlayıcı tür dikmek ama o zamanda bahçenin yarısı tozlayıcı olur. Verimli ve mantıklı değil.
En doğrusu ncp1963 abimizin dediği yine.