Cevap: Ülkemizde Peyzaj sektörünün en büyük handikapı nedir?
güzel kardeşim ben burada kelimelerin kökenlerini tartışmıyorum eğer tartışaçak olursak kullandığın politika sözçüğü de türkçe değil. benim burada anlatmak istediğim insanların meslek disiplinlerinin tam anlamını bilmemesi ve mesleklere gerektiği önemin verilmemiş olmasıydı. bir çok mesleğin adı türkçe değil, bu mesleklerde zaten dünyada bu isimlerde adlandırılır. Sadece mesleklerde değil ürünlerde de bu şekildedir. bir eczaneye gittiğin zaman türkçe isim kullanıp alabildiğin bir ilaç bulamazsın, tabiki bu isimlerin türkçe olması anlama açısından bizi rahatlatıcak ve kolaylaştıracaktır. Ama kalıp halini almış bu isimleri değiştirmek okadar kolay değil bir ara doktorlara hekim denmesi kararlaştırıldı ama kimse ayak uyduramadı. asıl sorun bu mesleklerin açıklamasının yapılamaması, az önce söylediğim gibi meslek tanımlamasına akademisyen geçinen insanların çok para, az kazanır tarzında açıklama yapmaları büyük bir problemdir. Bu problemleride politikacılar değil odaların çözmesi gerekmektedir.