Cevap: Bahceselle ilgili bir şikayet
Merhaba denizakvaryumu, her sorunuza cevap vermeye ve ne düşündüğümü aktarmaya çalışacağım.
1- Bahceseli Bahçe peyzaj tarım orman ve çevre konularında herkes kullansın ve kullanmayan kalmasın.
2-Herkes gelsin tıklanma oranı en fazla olan site mi olsun? evet.
3-Site önemli değil, forum sitenin önüne mi geçsin? bunu biraz açalım. site adı: bahcesel. forumsel onun bir alt bölümü. Sadece forumsel değil, bilgi hazinesi koskoca bir site gibi. Rehbersel, ilansel, blogsel,photosel hepsi apayrı bir site gücünde uygulamalar. Uzmansel ücretsiz danışmanlık sistemi. Yani biz sektör ilgilisi herkesin tüm internet ve portal ihtiyaclarını karşılamak hedefindeyiz. bizim için tüm bölümler alt bölüm değerinde ama bahcesel ana site olarak hepsini toplayan bir adrestir. bu gün bahcesel.com yarın bahcesel.org olabilir. ama alt bölümleri yine devam eder.
Veya -uzman - üretici -doktrinel-ticari gibi konularla ayrı bölümler oluşturularak bu bölümler birbiriyle bağlantılı mı olsun yoksa bu bölümler kendi başına bir bütünlük mü arz etsin? Bunu da ayırmak mümkün değil. Bilgi arayan ve bilenler aynı yerde bulunmazlarsa forumun ne manası kalır? akademizyen ile üretici ortak bir noktada buluşamazlarsa ilerleme nasıl olur? bahcesel bunun için var. Herkesi toplamak için. Bu konu üyelerimizin fikrini almak için açıldı yoksa bizler bahçe konusunda tarım peyzaj ve ormanı ve çevreyi ayrı düşünemüyoruz. Bu nedenle de büyük bir site açtık.
sizden de beklentim şu ki, sitenin çok karışık olduğunu söylüyorsunuz. nasıl düzenleyebiliriz? bu konudaki önerilerinizi almak ve sitenin bizim tarafımızdan görülmeyen karmaşıklığını düzenlemek için tavsilerinizi değerlendirmektir.
Yorumsel botu yine var. şimdi adı bahce peyzaj tarım orman çevre olarak değişti. Çünkü bilgi hazinesinin tüm konularının ve kategorilerinin bağlantısını ve forumdaki aynı kategori altında birleştirmektir. amaç arama ile değilde, forumseli bilerek gelen üyelerimizin kategori altında tüm aradıklarını kolayca bulmaları içindir. çünkü bilgi hazinesinde binlerce konu var ama forumsel bomboş. haliyle de forumsel boş algılanıyor ve bilgi arayanlar bırakıp eliboş geri dönüyorlardı. hatta bana forumsel bomboş dilenler oldu. bu haksız eleştiriyi almamak için de köprü bağlantısını oluşturuyorum şu anda. müsait bir zamanda aktifleştireceğim. ve bilgi hazinesine eklenen her bilgi forumsele de başlığı ile eklenmiş olacak.
Zamanınız ve tüm üyelerin zamanı değerlidir. Bunun bilincinde olarak her tasarımda buna dikkat ediyorum. ama elimden geldiği kadar. mümkün olduğunca. Fakat zaman alsada ilk öncelekli amaç bilgiye ulaşmaktır, bir tıklama fazla bile olsa sonuçta bilgiye ulaşılıyorsa bence sorun yok. Aksi takdirde yanlış algılamalar oluyor.
bilgi eklemeye ve paylaşımı artırma yönünde ise yakın arkadaşlarımızdan rica ediyoruz. Tüm sitemize destek veren arkadaşlar işgüç sahibi yoğun çalışan arkadaşlar. sitemizde az uğraşla yürümüyor. Bende hiçbir işe yetişemiyorum zaten. bunu zamana bıraktık. sitemizi anlayan ve destek vermek isteyen arkadaşlar aramıza katılıyorlar. 27 editör ve 34 danışman kafadan atma insanlar değiller ancak editörlerin de boğazına sarılamıyorum ki?
bunların hepsinde zamana ihtiyacımız var.
saygılarımla...