Cevap: çim alanı oluştuma
Hayırlı Ramazanlar
Oncelikle boyle bir sitenin kurulumunda emegi gecen herkese tesekkur ederim. Bursa/Gemlik Umurbey mevkinde 120-130 m2 cim alanı olan bir evim var. Cim alan Mayıs ayında bir peyzaj firması yardımıya olusturuldu. Tabi bu konulara cok uzak oldugumdan cok fazla kontrol etme sansım olmadı , dertlerini su an cekiyoruz
Cim tohumu olarak 6 veya 7li karısım kullanıldı , ekimle birlikte koyun gubresi atıldı ve yaklasık 3 hafta sonra seker gubresi atıldı , bunları bahcıvan bizzat kendisi yaptı. 2-3 bicimden sonra bahcenin sekli oturmaya basladı. Forumlardan takip ettigim kadarıyla sanırım cim tohumları iyi karıstırlmadan serpilmis, bu sebeple bahcede renk renk ksımlar var , aynı cins cimlr aynı yerlere birikmis gibi. Ayrıca kellikler de vardı ve bunlar zamanla duzelir dediler. Fakat su ana kadar duzelen birsey yok, hatta daha da kotuye gidiyor. Sararmalar ve azalmalar olustu ve bunlar tum bahcede degil belli yerlerde, bu da sanırım aynı cins cim tipleri aynı yerlerde biriktigi icin oluyor. Alanı olusturan bahıvana artık guvenim kalmadi.
Yine forumlardan takip ettigim kadarıyla bu ay sonunda tekrar kaiteli tohum alıp kel ksımlara ekmeyi dusunuyorum , ayrıca yine seyrek gordugum ksımlara da bu tohumdan atayım diyorum , bunun bir faydası olurmu ? Baska bir oneriniz varm ı?
Bir diger sorum gubreleme ile ilgili, ben forumlardan da tam olarak hengi gubre ne zaman ve ne kadar atılır anlayamadım. Piyasada su an koyun gubresi ve seker gubre haricindeki gubreleri bilmiyorum , bu iki gubre bahce icin yeterli olurmu , ne zaman ve ne miktarda kullanılmalı ?
Yine bir bahcıvana bunu danstım , seker gubresi verdi, koyun gubresi kulanma yabancı ot yapar dedi ( ki ilk ekimde cok vrdı, tek tek elle topladım ) ve 2 haftada bir 1,5-2 kg serp dedi , bana pek mantıklı gelmediginden atmadm, baskada kimseye danısmak istemiyorum artık, sanırım sizlere danısıp kendi isimi kendim yapmak zorundayım
yardımcı olabilirseniz sevinirim