Cevap: Manolya Üretmek İstermisiniz
delimisin ne isin var;44430 yazdıBulasik bitti galiba bahceye dadandin😃 Saka tabi kizmayasin .Manolyalar asitli topragi sever benimtavsiyem arada asitli toprak dok koklerin uzerine .Sonucta toprak ph uygun degilse meyve uretemiyebilir ve bos yerede ciceklenmez.Ancak dokuz ysinda normal sartlarda çiçeklenmesi gerekirdi .Aldiginiz zamani bilmiyorum ama bazi ureticiler normak kok uzerine arsiz çikintilari asilama yapiyor ama bu sizinki oyle olmak zorunda degil ve kimseyide zan altinda birakmak istemem .Eger asitli toprak verdiginizde yinede cicek vermiyorsa toprak ustunden bir biçak ile uc yada dort tane çizik atiniz .
Ben çalışıyorum (psikiyatri servisinde, veri işlemcisiyim) , bulaşıkları da makina yıkıyor zaten 🙂
Toprakla uğraşmayı HİÇ bilmiyorum. Kocaman bir bahçenin düzenlenmesi beni bekliyor son baharda baya temizledik. Tek tük ağaçlar kaldı. Annem de çiçekleri köklerini çıkardı bekletiyor. BAhçe düzenlemesi ile bilgi ararken buldum bu siteyi zaten. Manoyla 2000 senesindeekilmişti. bir karış fidandı. Şimdi kocqaman bir ağac oldu. Bir metre yanında da selvi çam vardı hemen yanına ekmişler bilinçsizce. onu kestik belki o yüzden de açmıyordu. çok koyu yaprakları var ama açtığını hiç görmedik. Resimlerini görmesem nette onu kestiriyordum ben ya çama hiç kıyamam velhasıl ne zaman gübrelenir nasıl bunu burdan öğreneceğim. Soruyu soralı uzun zaman olmuştu fark edildiği için teşekür ederim 🙂
evet bunun zamanı ve ölçüsü var mı yksa pazartesi ziraatçiden gübreyi alıp dökeyimmi