Cevap: Meyve Bahçesi Kurmak İstiyorum
Bu tür konular için her ilçede hemen hemen kaymakamlık alt birimi olarak çalışan ilçe tarım müdürlükleri var . Toprak tahlili yaptırmak istiyorum diye müracaat ederseniz sizi yönlendirirler. en doğrusu bu metod .
Dünkü bilgilere ilaveten , Ağabeyim dr sabri nin , benim verdiğim bilgilere ilaveten verilmesi gerektiğini söylediği şeyleri de aşağıya yazıyorum faydası dokunur ümid ediyorum .
şimdi toprağı sürdürecekçukur açacak, gübreli toprak verecek bahardada fidanları dikecek baharı beklemesin şubatta diksin diyosun.....
yani hemşerim memleket nire diye sormak lazım,( iklimsel olarak bu ekim dikim işleri fark gösterebilir bu işlerin takvimini her ilçedeki tarım ilçe md lüklerinden bilgilenmek en doğrusu ) toprağı incelettin mi ne fidesi ekecen, topragı sürdüğüne göre, ara ekimi yapacakmısın, kaç metre aralıklarla ekeceksin,( bezı ağaçlara göre bu fidan aralıkları değişir.) fideleri nerden alacaksın sertifikalımı,( mutlaka sertifikalı olmasına dikkat etmek gerekir) tozlaşma fidesini ihmal etmemek lazım ( tozlaşma fidesi gerekmeyen cins varmıdır bilmiyorum bazı bitkiler de hem erkek hem dişi çiçekler olduğunu da duymuştum ama bu bilgi üstatların yorumuna muhtaçtır.)fideleri ekecegin zaman 50 cm de kireç leme yi unutmamak lazım..( bu toprak tahliline göre ve fide çeşidine göre verilecek bir karar .)