Cevap: Hıbrıt çiftlı Domates Budaması Hk.yardım
Tekrar selam.
Ben fideleri Bartından almıştım. Oraya'da Antalyadan geldiğini söylediler. Aşılı oldugu söylendi, klipsleri üzerinde idi fidelerin. Açıklamayı şöyle yapmıştı oradaki görevli. Yabani domates fidesine yüksek verim veren (hibrit cins) domates aşısı yapılmıştır, yabani domates hastalıklarla daha çok mücadele eder, kolay kolay hastalanmaz ama yüksek verim vermediği için kök salma sistemi yabani domatese ait olduğunu ve meyve veren aşı yapılan hibrit cins demişti. Aşının hemen üstünde 2 dal vardı, yanyana bana birde cansuyuna katmam için ilaç verdi 5 litre suya 2 çay kaşığı krem renkli bir toz suyun rengi oldukça değişti ve köpüklü bir hal almıştı. Ben 4 adet fide için sera niteliğinde resimde görüldüğü gibi 1 mt yüksekliğinde nacizane bir çalışma yaptım, ve fideleri 4 adet strafor köpük içine bu köpüklerin 1 tanesinin ölçüleri 45 cm yükseklik, 65 cm en, toprakla dolu kısım 35 cm derinlik, 65cm en toprak cinsimde şöyle oldu fidanlıktan gübreli toprak diye tabir ettikleri toprak birde torf verdiler, 4 çuval gübreli toprak, 1 çuvalda anadolu torf tu yanlış hatırlamıyorsam bunları karıştırıp mini seramı oluşturmuştum. Fidelerimi ektim ve can suyunu verdim 20 gün sera altında kaldılar sonrada seranın üstünü açtım ve resimler aşağıda Siz değerli üstadlarımın değerlendirmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.değerli vaktinizi ayırdığınız için Ubeyt ve Selahattin Beye Sonsuz teşekkürler.Cahit OZKAL.