Cevap: Mantar Birçok ölümcül Hastalığı önlüyor
Sn İbrahim ŞİMŞEK Kardeşime aynen katılıyorum.Malesef yemek kültürümüzde değişti.Ben kamı kuruluşunda çalışıyorum.sabah işe gelirken görüyorum,elinde simit,pohaça vs gibi hazır yiyecekler,bir bardak çayla yiyorlar.Öğleyin döner,dürüm vs.Akşamda zaten geç vakitde.Genellikle insanlarımızın yüzü kireç gibi.48 yaşındayım benden çok genç olan insanlar benden sağlıksız.yazık üzülüyorum.Geçen bir arkadaşımın düğününe gitdim yemek olarak,pilav ve tavuk döner geldi.Eskiden Güzelim çorbalar,düğün köftesi,yaprak sarmaları,börek ve baklava yapılırdı.şimdi nerde? rahmetli Ebem(Anadoluda babanın yada annenin annesine denir).sabah bana süt içine bal katar içirir,tereyağlıüfelemeç yapardı( üfelemeç: Kuru ekmeğin,tereyağda kızartılmışı),üstünede bir bardak pekmez içirirdi.Beslenme olarakta cebime İğde,ceviz,elma ve erik kurusu koyardı.Bu besinlerdenmi olacak hayatımda grip olmadım.Rahmetli amcam hiç çay içmezdi.Çay ikram edene şunu derdi"Bardağına ne bulaştıki,bana bulaşsın" derdi ve Ayran içerdi.Babam 80 yaşında,benim gibi 3 kişiyle başeder.Ama ömrü hayatında hazır tavuk yemez,margarin yemez.Koyun eti,saf zeytin yağı ve tere yağı bol yer.sabahları tarhana çorbası içer.Elinde sigara,tütdürüp gezen 14 yaşındaki çocuğa ve hanım kızımıza ne demeli? Bu Konuda başda aileler olmak üzere, hepimize iş düşüyor.Neyse başınızı ağrıtdım. Esen kalınız.