Cevap: ceviz yetiştiriciliği ve işlemesi
ncpdnc;64582 yazdıBir teklif !!!! burada fidan üreticileri var bildiğim kadarı ile, madem yeni bahçe kuracaklara yardım etmek istiyorsunuz, sizden ricam şimdiye kadar fidanlık kurduğunuz kişilerin iletişim bilgilerini (kendilerinin rızasını alarak) yayınlayın bahçe kurmak isteyen kişi kendisine en yakın olan ile temasa geçip çeşit, yapılacak işler, yapılmayacak işler hakkında bilgi edinsin... ne dersiniz sayın üreticiler??? yaptığınız işe bunu yapabilecek kadar güveniyormusunuz ?????????
Bu yazıyı dört gün önce yazdım ama hala bir tek fidancı cevaplamadı, demekki sattıkları fidanın arkasında durmuyorlar. Sattıkları insanlarla diğer potansiyel alıcıların temasından korkuyorlar. önceki alanın memnun olmadığını onlarda biliyorlar. anladığım kadarı ile,
Neredenmi biliyorum ?? ben bundan dört ay öncesinden ceviz fidanı almak için bilinen tüm fidancılara telefonla ulaştım hepsi elindeki fidanı övmekten başka birşey yapmadı ısrarla diyorumki benim fidanlığım kırşehir ili mucur ilçesinde olacak burası karasal iklime sahip ilk bahar geç donlarıda oluyor son bahar erken donlarıda oluyor ne yapmam gerek hangi cinsi dikmem gerek adam elindeki fidanı öneriyor be adam doğruyu söylesen üç fidan eksik satsan ne olur?? bende araştırmalarım sonucu fransız fernette ve fernorun daha uygun olacağına kanaat getirip dilcikli kalem aşısı olmak kaydı ile bir fidancı ile anlaştım. nedenmi dilcikli kalem aşısı çünki göz aşısındada insanları kandıran bir sürü fidancı var.. fidanın tepesini aşı yapar gibi vuruyorsun mecburen kesilen yerin altından göz sürüyor süren gözü bırakıyorsun büyüyor kandıracak insan nasılsa çok satıyorsun aşılı diye aşı falan yok ortada...
hani fatih altaylı yazılarının altına ne zaman adam oluruz diye eklemeler yapar.??
dürüst olmayı başarabildiğimiz zaman, kişisel çıkarları bırakıp doğruları söylediğimiz zaman