Cevap: B5a organik sıvı gübre
kardelen;17426 yazdıSayın saraç deneyin bilmediğim konuda konuşmayı sevmem bilirsiniz denedim hatta o nu pazarlayan arkadaşları ilk destekleyen ve yoğunluğu şu olursa 3 yıl rahat edersiniz diye istişare eden biriyim ve bu ürünüde danışmanlık yaptığım bir firmaya aldırdım ve kullandım ürürn kötü değil anlatım ve tarz pazarlama atışması gibi içerik verirse sizlerde rahat edersiniz. Bakteri ayrıca aç bir organizma yetersiz organik maddede çalışması düşük. Ama 1-3 arası aktivite artarak ii iş yapıyor ama bunlar geçici çözüm ve benim toprağımı bitiriyorlar sıkıntı o saygılarımla
B.M.R. TARIM HAYVANCiLiK GÜBRE ITHALAT-IHRACAT
SAN.TIc.LTD.STI.
ÜRÜN ISMI : B5A
KATEGORISI : MIKROORGANIZMAL TOPRAK DÜZENLEYICI (SIVI GÜBRE)
IÇERIGI : KIMOzIN PERFORMANSi, LACTOBUcILLIuS BULGARICUS,STREPTOCOCUS TERMOBHILUS,
HELICOBACTER TÜREVLERI
ÜRETIM ASAMALARI
1 -KULLANILAN MALZEMELER: (1 KG B5A IçIN)
*LOGR.MELAS
*20 GR ARPA UNU
*i CC MISIR YAGI
*i CC KEKIK YAGI
- i CC SUSAM YAGI
*1 CC SARIMSAK YAGI
- iOCC KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
- i 00 GR MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT
Sayın kardelen;
B5A organik sıvı gübrenin içeriği hakkında sormuşsunuz cevaplayım dedim...
B5a organik sıvı gübre,katagorisindeki diğer ürünlerden çok farklı bir üründür..Sadece toprak aktivatörü olarak değerlendirilemez..içerdiği özel formül ile toprakta bulunan kimyasal kalıntıları enzim-substrat ilişkisi ile parçalayarak yok eder,10 gün ila 30 gün içerisinde toprağı ıslah eder.Bitkinin ihtiyacı olan iz elementleri kolayca almasını sağlar,bitkiyi virüs,viroit gibi hastalıklardan korur,yapraklarda ve gövdede yağlanma yaparak bitkiyi soğuğa ve kırağıya karşı korur,su tutucu özelliği ile bitkinin sıcağa ve kuraklığa karşı mukavemetini artırır..Yine içerdiği özel formül ile bitkiyi zaralılara karşı dirençli kılar...Çiçek dökümünü en aza indirgeyerek ürün artışı(%12-36 arasında)sağlar...Topraktaki canlı organizma ve solucan oluşumunu artırır,toprağı sürekli işlediği için nadas ihtiyacını ortadan kaldırır...Yine içerdiği özel formül ile bitkinin sadece toraktan değil atmosferden ve güneşten de Maksimum faydalanmasını sağlar...
Ekonomik boyutuna gelince; 1 lt B5A ile 5000 M2 alanı gübrelediğinizde dekar maliyeti sadece 11 YTL dir...Yılda üç kez(tabanda,filizlenmede ve çiçeklenmede)kullandğınızda dekar maliyeti 55 YTL dir ki bu da oldukça düşük bir girdi maliyetidir...Çünkü B5A kullandığınızda başka gübre kullanmanıza gerek yoktur...(İstenirse başka organik gübrelerle kullanılabilir)Zirai ilaç kullanımını da azaltır...Hiç bir kimyasal madde ve hormon ile karıştırılmaz,birlikte kullanılmaz..Eğer zirai ilaç kullanılma zorunluluğu var ise 10 gün sonra Tekrar B5A kullanılarak,bitkiye vereceği zararı ve bitki üzerindeki kimyasal kalıntıyı ortadan kaldırır...
Toprağı bitiren şey ise kimyasal gübreler ve zirai ilaçların toprağa bıraktığı ağır metallerdir...Bu maddeler yeraltı sularını aşağı ittiği gibi,topraktaki canlı organizmaların ölümüne yol açarak bitkinin ihtiyacı olan iz elementleri alamamasını ve verim düşüklülüğünü meydana getirirler...
Sizin bahsettiğiniz,hayvan gübresi,fiğ ve çürütülmüş yaprak ta canlı organizma ihtiva ederler ancak maliyete,zaman kazanma ve kullanım kolaylığına baktığımızda B5A ile kıyaslanamazlar... Üstelik günümüzde hayvanlarımıza her türlü antibiyotik(bazen de hormon) verilirken organiklik durumuna bakmak gerek...
Haddimi aşmamaya özen gösterek size cevap vermeye çalıştım,Sürçü-lisan ettimse affola...Umarım yardımcı olabilmişimdir...SAYGILAR...