Cevap: B5a organik sıvı gübre
İşte yapıcı eleştiri böyle olur.Hatta siz sayın besenkar,ben sizleri incitmemek için istisna kelimesini kullandım ama üstünüze alındınız ayrı mesele,büyük bir kayıp değil zira ürün melasten ibaret diyerek beni küçük görmediniz mi?Adeta beni bu ülkeden kovan siz değilmisiniz?Sadece ifade etmek istdediğim şu:İstisna olarakayırdığım insanlara lafım yok.Ama diğer kişilere asla tahammülüm de yok.Lakin üzerine alınan varsa alınmasın.İstemeyerek onları kırdıysam her iki forumda özür dilemesinide bilirim ve özür dilerim.Ama asla onları asla hedef almadım.Lakin benim hakkımda da kötü konuşanların da benden özür diemesi gerek diye düşünüyorum.Varsa sorularınız Hüseyin Ovak vasıtasıyla srabilirsiniz.Cevaplandırırım.Bu güne kadar mümkün olduğunca her kese cevap verdim.Saat gecenin 3:30 da olsa.Saygılarımla.
Gönlüm birlikte hareket etmekten yana tamamlayıcı bir şekilde.
Sayın Bekir Sıtkı Arı Bey,
Benim sizinle ve ürününüzle bir problemim yok.Ben sadece doğru bilgilendirilmek istiyorum.Tescil belgelerini inceliyorum, bu konudaki mevzuata bakıyorum, söylenilenlere daha doğrusu sizin yerinize söz söyleyenlerin sözlerine bakıyorum aralarında uyum görmüyorum.Bu ise rahatsız edici.
Pozitif çaba harcayarak bir ürün üretmişsiniz kutlarım.Bu ürünün bazı belgelerini de almışsınız olması gerektiği şekilde bu da iyi.
Ancak, kendi aldığınız belgelerde ürün tanımlanmışken özellikle sayın Ovak bilerek veya bilmeyerek ürüne farklı bir vasıf vermektedir.
Ürünü doğru tanıtmak gerekir kanaatindeyim, bunun ürüne de size de zarar vermeyeceği aksine güvenirliliğinizi artıracağını düşünüyorum.
Ürününüzle ilgim bununla yani tanıtımının mevzuata aykırılığı ile sınırlıdır.
Yoksa bu sitede sadece tarım amatörleri yok sanırım.Bu sitede kayıtlı o kadar üye arasında bitki beslemesi hususunda uzman ziraat mühendisleri vardır ki bu konuda onların bilgi vermesi gereklidir diye düşünüyorum.
Bazılarını istisna ederek yazdığınız yazının çok ağır bir içeriğe sahip olduğunu kabul edersiniz.Beni istisna edip etmemenizin bir önemi yok kaldı ki ben alındım.
İnsanların seyahat ve yerleşme özgürlükleri vardır.Buna göre artık küçülen dünyanın neresini tercih edeceğinize kendiniz karar vereceksiniz.Bu beni ilgilendirmez.
Melas hususuna gelince; ürün hakkında o kadar ürün lehine haksız şey söylendiki incelediğimde mevzuutta piyasaya melas bile arz etseniz neredeyse sizin ürün analizinde belittiğiniz kadar organik madde, potasyum vs istendiğini tesbit ettim, sizin ürünle kıyasladığımda da melasta istenen maddelerin de aynı olduğunu gördüm.Bunun üzerine içinde canlı ve toprağa yararlı olan mikroorganizma olmayan üründe var denilmesi karşısında ben de bu ürün melastır dedim.İstedimki melasta da benzer organik maddeler olduğu bilinsin.
Tarımsal bir sitede bu konunun epeyce uzmanı olması ve organik gübre ile mikrobiyal gübre konusunu enine boyuna konuşması, tartışması ve bizlerin de sadece anlayamadığımız konularda açıklama rica etmemiz gerekirken, gerçek uzmanların ilgi göstermemesi ilginç ve üzücü.
Sayın Arı,
Hala istisna sınıfından çıkmadan 🙂 sizinle ve ürününüzle ilgimi kesiyor, kolanın zararlarına dönüyorum.
Belki başka cevap verilecek konular da kalmış olabilir.Ancak o konulara cevap vermenin yersiz olacağını düşünüyorum.
Tüm doğa severlere selam ve saygılarımla.
Not:Sadece ürününüzle ilgili bir resmi başvurum var.Bu ürün nedir ya da değildir diye.Cevap verildiğinde belki o yazıyı buraya ekleyebilirim o kadar.