Cevap: ''Cekirdekten Cevrecilik'' !!!!!!!!!!!
Bu saatten sonra herşey olup bitmiş bu kampanyanın varlığını tartışmaya açıyoruz "Geçti Bor'un pazarı, sür eşeği Niğde'ye" hesabı bir iş.
Eleştirilerde tamamen teorik tarım bilgisine dayanarak yapılmış ancak mantıksız da değil yine de katılmıyorum. Doğa her zaman insanı şaşırtır öyle ki şok olursunuz. Zira bir kaya parçası arasında düşen bir tohum sizin hazırladığınız kültür ortamından daha iyi orada çimlenebilir hatta ve hatta bu insanı oldukça şaşırtabilir.
Eleştiriler sanki bir meyve bahçesi kuruluyormuşcasına bir eleştiri oysa doğaya özellikle yabani hayvanların beselenmesine yönelik bir çalışmaydı bu gerçi insanlarada biraz eğlence oldu ama yinede güzel bir organizasyon yaaladılar.
Agaclar.net te de benzer bir kampanya yapalım dedni hatta o organizasyon bir nevi üzerime kaldı ancak ben zaten sıcak bakmadım zira araştırdığımda gördüm ki esas sorun bu tohumların çimlenmesi çimlenmemesi değil çünki o çimlenme sizi şaşırtır düzeyde bunu Uludağ'da erik, fındık, kızılcık ağaçlarıyla bizzat teşhis etmişim.
Mesele şu: sizi kalkıp milyonlarca tohumu dağa serpiyorsunuz çimlenen bu milyonlarca tohumdan illaki binlercesi çimlenecek işte bu yetişecek bitkilerin oluşturacağı fauna ne gibi sorunlar getriecek yada bu bitkilerin ortama taşıyacağı hastalık ve zararlılar ne boyutlara ulaşacak ve birde Spil dağının bitki yapısının değişmesi ve hatta bu bitkilerden bazılarının ciddi oranda baskın çıkması ihtimalinin bitki dokusunu değiştirmesi sorunu?
Velhasıl eleştiri gecikmiş bir eleştiridir ancak teorik bilgiler içermektedir, eleştiride bakış açısı yanlıştır.