Cevap: çapa makinaları hakkında
Taksit te yaparlar bu devirde nerde hep peşin para, nereli olduğunuzu bilmiyorum ama, biga lapseki tarafların da bahçecilik çok bu tip traktörler o yörede oldukça var, eşiniz dostunuz araçılığı ile araştırma yapabilirsin.
Bakın size bir anımı anlatayım, ilaçlama motoru almaya karar verdim,alacağım ama sizler gibi gücüm yetmiyor, yeni fiatlarını sordum, bir milyar üçyüz dediler, mümkün değil almam sonradan eş tost araştırması ile bir tane denk getirdim. adam 400lt lik taral almış bunu kullanmıyor satıyormuş, fiatını sordum 100milyona vericem dedi, bugünkü para ile 100lira sizin gibi korktum yahu bu çalışmaz elimde kalır naparım diye pekte anlamıyorum, bir tamirci arkadaşım var onunla gittik baktık, yahu dedi bunun üzerin de 5 beygir lombardini motor var bu bedava deyince hemen aldım.
Bunu biz kullanacağız hiç değilse bir sekman atalım dedim, motoru açtık ki motor sıfır sekman bile istemiyor, 7 yıldan beri sorunsuz kullanıyorum. bu tip ilaçlama motorları fazla çalışmıyor üzerindeki boyası yıpranmış olabilir, 7 yıldır bende bir ilaçlamada kullanıyorum topu topu 7 yılda 20saat çalışmamıştır, ne kadar yıpranabileceğini siz kestirin artık.