Cevap: Çapa makinaları hakkında
Sayın FENERLİ TARIM MAKİNALARI bir güzel cevaplamış, bende biraz ilaveler yapayım, taral çapa makineleri güzel makineler, kaliteli paralel olarak da biraz pahalı, akslı kayışlı arasında ikisinin de artı ve eksileri var, kayışlı çok sıkışırsa veya kayışı eskirse kayıştan kaçırarak görevini yerine getiremez, akslı makineler sıkışmaya ani durmaya çapa kurubunun bir taş sıkışması anın da, ya aksı kırar, yada şanjumanı dağıtır.
Bende de 40em taral çapa makinesi var, biraz yorsada çalışmasından iş yapmasından memnunum, memnun olmadığım şanjuman kısmı, debriyaj balatalarının durduğu yer ne derler ona kovanmıdır adını tam olarak bilemiyorum, en çok şikayetler buradan geliyor, debriyaj ayırmama gibi, bu parçayı iki yıl önce sordum 500tl dediler alamadım. Yedek parçaları oldukça pahalı.
Küçük bahçe sahiplerine ve arkadaşlarıma Hep taralın 22em dizel olanını tavsiye ederdim, ama bu şanzuman olayından sonra bayağı soğudum.
Yinede çapa makinesi alacak olanlara kalite araştırmasını iyi yapıp 75 ila 100 kg olan makinelerden almalarını tavsiye ederim.
Yakın zamanda sanırım uzaktan kumandalısı çıkacak, öyle tahmin ediyorum ki bu tiplerin pabucu dama atılacak. Aynı zamanda da 12hp fiatıda oldukca makul.
https://gardensel.com/tr/