Cevap: Baş sağlığı
Teröre en anlamlı tepki
Tarih : 06.10.2008 09:46:41
Hakkari’de PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 16 şehit verilmesinin ardından, Milas’a bağlı Akkovanlık köyü sakinleri teröre tepki için evlerinin duvarlarına Türk bayrağı motifi işledi.
Milas’a 25 kilometre uzaklıktaki Akkovanlık köyünde vatandaşlar teröre karşı dimdik ayakta durduklarını belirtmek ve Hakkari’deki Aktütün Karakolu’na düzenlenen saldırıda verilen 16 şehidin anısına ilk olarak 6 eve Türk Bayrağı motifleri işlendi. Köyün emekli imamı tarafından yapılan kartondan kesilerek yapıldığı öğrenilen Türk bayrağı motifleri ile köydeki tüm evlerin duvarlarının donatılacağı belirtildi.
MEHMETÇİĞİN FİKRİNE KÖYLÜLERDEN TAM NOT
Akkovanlık köyünde yapılmaya başlanan bu uygulamanın Kayseri 1. Komando Tugayı’nda vatani görevini sürdüren Mustafa Yıldız’ın fikri olduğu öğrenildi. İlk olarak oturdukları evlerinin dış duvarlarına Türk Bayrağı ile motifini ile boyadığını anlatan ve şu an izinde olan Mustafa Yıldız (21) duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Benden önce askere giden arkadaşlarımdan hep görüyordum. Vatani görevlerine başlamadan önce bayraklarla sokaklarda dolaşıyorlardı. Onlara bakıp imreniyor ve sabırsızlıkla askere gideceğim günü bekliyordum. O beklediğim gün geldi ve Türk bayrakları ile düğün alayındaki sevinç içerisinde uğurlandım. Artık ben de askerim. Evimizin duvarlarının, şanlı bayrağımızın motifi ile donatmayı, süslemeyi düşündüm. Bu düşüncemi de köyümüzün emekli imamına açtım. O da kartondan kalıplar yaparak bunu uygulamaya koydu.”
Evlerinin duvarına baktıkça gururlandığını, Türk Bayrağını orada görmenin kendisine ayrı bir heyecan verdiğini söyleyen Mehmetçik “Şehit verdiğimiz tüm arkadaşlarımızın, komutanlarımızın ruhu şad olsun. Bölücüler asla emellerine ulaşamayacaklar. Vatanına ve bayrağına tüm benliğiyle bağlı olan Türk halkına kimsenin gücü yetmez” dedi.
9 çocuk sahibi olduğu öğrenilen, Mustafa Yıldız’ın annesi ile Ayşe Yıldız (58) 6 erkek çocuğu olduğunu belirterek, evlatlarını her zaman için askere göndermeye hazır olduğunu söyledi. Askerde çocuğu olduğu için gurur duyduğunu ifade eden anne Yıldız “Hain saldırıda şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz, vatana ve bayrağımıza bağlılığımızı bu şekilde gösterdik ve köydeki herkes bayrağımızı beğenerek kendi evine uygulamaya başladı. Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Onlar oldukça bu vatanın en küçük bir toprağına dahi zarar gelmeyecektir” diyerek teröre tepkisini gösterdi. Mehmetçiğin kardeşi Yalçın Yıldız ise teröre verilecek en anlamlı tepkinin dayanışma sergilemek olacağını belirterek duygularını şu şekilde ifade etti:
“Kardeşimiz asker. Vatanımızın, milletimizi sevdiğimiz için bayrağımızı kalbimize ve ardından da evimizin duvarlarına işledik.”
Milas Haberleri'den alıntı