9 Ocak 2008
Bugün 09 Ocak 2008 30 Zilhicce 1428 K.Evvel: 27 Kasım:63 Zemheri Fırtınası - 4.Murad'ın Tahta Çıkışı (1640)
GÜNÜN HADİSİ
Şüphesiz ki, Allah’ın yeryüzünde (devriye) gezen melekleri vardır. Ümmetimin yaptıkları duaları ve gönderdikleri selamları, onlar bana ulaştırırlar.
Hadis-i Şerif

SALİH AMEL
Sözlükte yararlı ve hayırlı işler anlamına gelen "salih amel"; imanın gereği olarak dinin emir ve yasaklarını, öğüt ve tavsiyelerini, Allah'ın razı olacağı güzel ve yararlı işleri ihlas ve iyi niyetle yapmaktır. Müslümanın samimi olarak Allah'a ve Rasûlüne itaat eden, islam'a ve akl-ı selime uygun olarak yaptığı her iş salih ameldir. Bu iş; müminin kendisine, ailesine, topluma, diğer canlılara yönelik olabilir. Dolayısıyla namaz, oruç, zekat gibi ibadetler, meşru yollardan kendisi, eşi ve çocuklarının nafakasını temin etmek, çocukların eğitim ve öğretimlerini yaptırmak için yapılan işler; cami, hastane, darülaceze gibi sadaka-i cariyeler; ağaç dikmek, yeşil alan ihdas etmek, çeşme yaptırmak ve çevreyi temiz tutmak gibi her türlü iyi, güzel ve yararlı faaliyetler;
"(Müminlerin) Allah yolunda uğrayacakları bir susuzluk, bir yorgunluk, bir açlık, kâfirleri öfkelendirip bir yeri işgal etmeleri ve düşmana karşı bir başarı kazanmaları yoktur ki mutlaka bunlarla kendilerine salih bir amel yazılmış olmasın..." (Tevbe süresi 120) anlamındaki ayet salih amel kavramının anlamını beyan etmektedir, "iman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele" (Bakara süresi 25) ve "iman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır" (Bakara sûresi 82) anlamındaki ayetler salih amelin önemini vurgulamaktadır.
MANİ
Arabamın tekeri
Hem ileri hem geri
Benim de bir yârim var
Oruçların şoförü
BİLMECE
Ankara niçin soğuktur ?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:Sigara böreği.