Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.
Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.
fsimsek;57379 yazdıOrganik/Doğal olana dönmedikçe, Tarımımız gerilemeye devam edecektir..
Arkadaşımız fsimsek; doğal olana dönme sözüne karşı, kendi çalışmalarımı yorumluyarak doğal kaynakları kullanarak organik gübre üretmenin inceliklerini açıklamak istiyorum.
Bilenen doğallık insan müdehalesinin oranın düşük, tabiat ve doğanın kendi içinde oluşan bitkileri ve bu bitkilerinde aynı zincirin bir halkası olarak üretilmesi demektir, benim çalışmalarımda bu gübreye ulaşma olarak kaynak malzeme, doğada insan iradesi dışında yetişen yabani otlar ağaçların yaparakları ve budama artıkları mutfaktan çıkan sebze meyve artıkları, kahve hanelerin çay artıkları kuş besleyenlerden sağlanan kuş dışkıları olmaktadır.
Sıraladığım bu malzemeleri çeşitli yöntemler içinde ön işleme tabi tutarak malç, kompost gübre ve soluca gübresi üreterek en ideal organik gübreye ulaşmaktayım, doğal olan bu kaynaklara ekonomik bir değer ödemeden sadece emek yoğun çalışma içinde bulunarakta haraci bir enerji kullanmadığımdan sıfıra yakın maliyetle üretim gerçekleşıirmekteyim.
Bu gübreyi geliboludaki bahçemde sebze ve meyve yetiştirmede kullanarakda en ideal organik ürünler elde etmekteyim, bahçemi gezerek bu ürünler üzerindeki doğallığa şahit olabilirsiniz.
https://gardensel.com/tr/