Cevap: İnsanlar neden kendini gizler?
Ben herzamanki gibi görevimi üstlenip bir açıklama getirmek istiyorum.
Bahcesel.com pekçok tarım sitesinin bile sahip olamadığı kendi sunucu bilgisayarına sahiptir. Türkiyenin en itibarlı hizmet sağlayıcılarından olan TEKLAN üzerinden yayın yapmaktadır.
Son sistem bir sunucu ile yayın yapmakta ve tüm kullandığı programlar en üst versiyonda ve güncel virüs koruması altındadır. Sitemizden kullanıcı, üye yada ziyaretçilerimizin bilgisayarlarına zarar verecek hiçbir zararlı kod gönderilmemekte olup, bu konuda son derece yönetim olarak hassas olduğumuzu bildirmek isterim.
Ancak bu konunun neden zaman zaman gündeme getirildiğini de belirtmek istiyorum.
Bildiğiniz gibi bahceselforumsel sistemi herkese açık bir sistemdir. İsteyen üye olup anında mesaj yazmaya başlayabilir. Eğer kötü bir niyet taşıyorsanız yada bir konuda reklam yapmak istiyorsanız tüm forum sitelerine üye olup,aradan bazı mesajlar altına hızlı mesaj yazarsınız ve daha önceden bu konuya mesaj yazarak abone olmuş olan insanlara mail ile reklamınızın ulaşmasını sağlarsınız ki Sizin bahsettiğiniz virüs vakaları olarak adlandırdığınız bu yabancı dildeki ve çince yazılmış mesajlar içeren maillerdir. Yasal bir zorunluluk durumunda bilgisayarınızı İP adresi kaydedilmekte olduğunu unutmayınız. İnternette her bilgisayarın izi tutuluyor. Bu konu aslında buraya yazılmamalıydı, Neyse yarın tekrar sileriz. Yabancı dilden hatta çinden japonyadan birçok farklı dilden de üye olunup sitemize mesaj bırakan birçok yeni üye gelmekte ve bunlarla sürekli ekip olarak mücadele halindeyiz. bu sorun sadece bizde değil tüm forum sitelerinin ortak sorunudur. Ancak son sürüm yazılım kullandığımız için epey mesafe kaydettiğimizi de belirtmek istiyorum. Eskisi gibi bu tür mesajlar gelmiyor. Değil mi?
Sayın Tabiatcı ve Kardelen, Size Bahceselden bir mesaj geldiyse ve bunun virüs gibi davrandığını düşünüyorsanız lütfen bana o mesajın bir kopyasını gönderiniz ve benden açıklama isteyiniz. Sitemizin isminin bu şekilde bir sorunla yanyana olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Ancak gerekli inceleme yapılır ve gerekiyorsa düzenleme yapılır, bu güne kadar böyle bir olayla ben şahsen karşılaşmadım.
Eğer bilgisayarlarınızda bir sorun var ise bu bahcesel.com sitesinden değil başka bir nedenden dolayı olabilir. Bunları da yazabilirsiniz.
Lütfen sözlerimi kişiselleştirmeyiniz. Eleştirilere daima açığız ve açıklama hakkımızı kullanma gereğinden dolayı bu mesaj yazılmıştır. Bu Genel bir bilgilendirmedir.
Saygılarımla.