cetin_sancak mavi ladin yetiştirmek istiyorum konu hakkında bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.
selsarac Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum Mavi ladin Tohumları bir kasaya (meyve kasaları olabilir) ekin. Ilık bir yerde (mümkünse serada) bulunsun. nisan sonu mayıs ayında çimlenmesi gerekir. Burada çimlenen fidanları köklerine zarar vermeden küçük torba veya tenekelere alın. Önümüsdeki yıl bahar aylarına kadar burada kalsın. 1 yaşına gelince dikmek istediğiniz yere alabilirsiniz. Yalnız tohumdan elde edilen Mavi Ladinler yaklaşık 10 yaşına gelince mavi renk yavaş yavaş yeşile dönmeye başlar.
kardelen Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum Sayın saraç genelde mavi ladini yatakta veya basit yapılarda üretmek pek başarılı bir işlem olmuyor bu sitede klasik yöntemleri ve 1990 dan kalma bilgileri artık yenilememiz gerekiyor. Bunun en güzel yolu yeniliklere açık olmak lazım. Ayrıca mavi ladinin her çeşidi ülkemizin değişik bölgelerine farklı adapte oluyor arkadaş buna göre hareket ederse daha başarılı olur kanaatindeyim. Tohumlar mavi ladinde kolay bulunmuyor bunları orman bakanlığından yada karadenizden temin etmeniz gerekiyor. Çünkü istanbulda ladin kaliteli tohum vermiyor mutlaka bir sorunu oluyor aldım siye seviniyorsunuz boş çıkıyor yada embriyo ve endosperm yeterli kuvvette olmuyor. Bu yüzden orman bakanlığından temin etmek en iyisi tabi tohumdan üretim yapacaksınız ama bence en iyisi istanbul için batı ladini üzerine uç kaleminden aşı ile italyan mavi ladini üretmektir. Aşı daha ii olur ve her dönem 5,5-6,5 Ph derecesini yakalar ve potasyum noksanlığı yaşatmassanız tam maviyi yakalarsınız. Ayrıca tohumdan üretimde özel viyol kullanmak daha akıllıca ve başarılı olur ayrıntıyı sonra hallederiz saygılarımla
akcabey Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum sayın kardelen burası forum sitesi bilim de yeniliklere açık bir ilimdir. yeniliklere açık bir siteyiz yeterki elinde bilgi ve belge olan paylassın lütfen eski ve demode dediginiz bilgileri elinizdeki bilgilerle yenilerseniz seviniriz..... yoksa yenilikler paylasılmazsa herkesce bilinmez...... selamlar....
cetin_sancak Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.Batı ladini üzerinden üç kalem italyan mavi ladini aşı fikrini araştırıcam, sizlere ihtiyacım olursa tekrar bu knuyu açarım çok teşekkürler.
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum selamün aleyküm bana yazarsaniz size yardimci olmaya gayret ederim. sehriniz neresi ne kadar araziniz var sulama olanaginiz varmi bilgi verirseniz yazabilirim hayirli geceler
alionur Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum merhaba ben ankarda mavi ladin yetiştirmek istiyotum arazim var su sorunum yok bana yardımcı olabirmisiniz
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum size fidan konusunda yardimci olabilirim mevsim oldukca gecikti havalar isindi bu sene icin bence gec kaldiniz size tavsiyem asili cam dikiniz arazinizin büyüklügü ne kadar.damlama usulü sulama tavsiye olunur bana bir telefon nosu yazarsaniz sizi arayabilirim (lütfen cep olmasin)selamlar
onder_celik Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum aşılı mavi ladin fidesi arıyorum. fiyatı ne kadar olur olanlar yazsın lütfen.
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum bu mevsimde sana yardimci olamam müsteriler sabit degil ayrica findik zamani geliyor is güc cok bana tel numarani yazarsan irtibat kurabiliriz vakit bulunca arar görüsürüz giresunun neresindesin selamlar.
onder_celik Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum tel.0506 4361336 giresun değil yalova dan mavi ladin fidesi arıyorum tohumdan değil aşılı. teşekkürler.
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum bana sabit numara gönderirmisin ücretsiz arayabilirim tsk bayraminiz kutlu olsun
hazelnut Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum giresun;36775 yazdıSATILIK MAVİ LADİN 100-400 ADET OLARAK SATILMAKTADIR. İLGİLENENLER MAİL YOLUYLA ULAŞABİLİRLER bu ladilerin tane kaç liradır? boyları kaç santimdir?
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum ben yazinizda ne oldugunu anlamadim alicimisiniz saticimisiniz
onder_celik Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum tel numaramı yanlış yazmışım.05064631336 sabit numaram yok cepten çaldır ben ararım. bir de aşılı mavi ladin istiyorum.
k0900 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum Çıblak kök ladınler için 0,25 ila 0,40 TL/Adet fiyatlı ilanlar görüyorum. Bu şekilde ladin alip büyüten varmı? Nasıl bir işlem yapılmalı, saksıyamı torbayamı dikilmeli?
hazelnut Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum ben mavi ladin değil ama başka bir çam kozağının tohumlarını plastik çay bardaklarına diktim tohumlar yeşillendi ot halinde oldu biraaz nemli ortamda olanlar çürüdüler nem olmayan bir ortama aldım bu sefer kurudular çamı tohumdan yetişitirdiğimiz zaman çürütmememk ve kurutmamak için ne yapmak lazım ?
sahil52 Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum asili mavi ladinlerin büyüme hizi digerlerine göre cok daha yavas oldugunu hic kimse yazmamis sanirim. tavsiyem yesil(avrupa)cam bes alti yilda satisa hazir 1,5-2 metreye ulasiyor mavi ladinler 7 veya 8 sene gibi bir zaman alirken asili maviler 10 yildan önca mümkün görmüyorum ayrica italyan asil mavisi degilde abies hoopsii diye latince ismini yazarsak uluslararasi resim ve bilgilerinede ulasabilirsiniz. bu arada unutmadan birde asili globusa yani yesil cam cinsi varki bu hepsinden güzel olmasina karsin kimse ilgilenmiyor.neyse yesil camin bir kilo tohumu 500 euro civarinda ve cok zaiyat verigi icin fidanlar pahalli altarnatif düsünenlere mavi ladin kilosu 400 civarinda diye bilgide verebilirim.(bulabilirseniz tabii)yardimci olabildiysem ne mutlu bana hayirli calismalar diliyorum selamlar musa
saglykcy Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum isim ibrahim bursadanım 12 ve 8 dönüm iki yerim var sulama imkanım var mavi ladin yetiştirmek istiyorum