Cevap: gübre tankı
gün_esli;28502 yazdıbi arkadaşımız benden bununla ilgili bi uygulamayı görmek istediğini dile getirdi. bende bunnla ilgili yeterli mesajım olmadığı için buradan cevap yazmak istiyorum. yakında bununla ilgili dökümanı sunarım. yeniden ayrıntıdan bahsedecek olıursam emiş borusunun en uc tarafından damlama için delme aletiyle delik delip damlama borunda yapılan conta ve nipel kullanarak normal bi ince boru eklemek bunun kontrolünüde mini vana ekleyip onla kontrol etmek. ben bunu uyguladım ben sakarya hendek in köyünde fındık tarlasında uyguladım. şimdide başka bi konu olan eğimli arazide basınç farkından doğan sıkıntıları gidecerek ürün geliştiriyorum ilgilenirsiniz umarım iyi çalışmalar..
sayın gün_esli sizin anlatmak istediginiz sisteme biz vanturi diyoruz ama bu sizin anlattıgının kadar basit degil evet belki belli bölgelerde bu uygulamayı yapıyorlar motorun çekim tarafındaki boruyu delici ile delerek ufak bir mini vana yardımı ile gübreyi çektirebilirsiniz ama bunun pek saglıklı olacagını sanmıyorum çünkü bilirisniz damlama sulama driplerinin her yıl nitrik asitle temizlemnesi gerekir nitrik asitin metaller üzerinde aşındırıcı etikis oldugundan dolayı kullanılan dinamonun veya motopompun pervane sistemine çok büyük etkisi olacagının düşünüyorum...
bu sistem yerine yapılması çok basit olan ventüri yi kendimiz yapmayı öneriyorum verdiğim resimde basit bir ventürü sistemi var illa ithal bir sistem alınması gerekmiyor bunun bir tesisatşıda bile yaptırabilirisniz biz bu vanturi sistemi ile binlerce dönimlük araziler için gübre ve ilaç veriyoruz yerdımcı olabildiysem ne mutlu