Cevap: Antalya GROWTECH Tarım fuarı izlenimleri
Fuarda ben dünyayı gördüm, dünyada tarım nereye vardıysa ülkemizde de oraya getirecek ziraat mühendislerini ve firmları gördüm.
Fuarda şu an ülkemizin tarımının nerede olduğunu 10 yıl içinde ülkemizin nerede olacağı ve geleceğini gördüm. Kurumsallaşmanın önemini anladım. Meslektaşlarımın ne kadar büyük projelre imza atabildiklerini veya ne kadar büyük projelere imza atmamız gerektiğini ve o projelerin bizleri beklediğini gördüm. Ülkemin tarım potansiyelini gördüm.
Okul arkadaşlarımı gördüm ve onlarla kaynaştım. Benimde meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın nerelere geldiklerine şahit oldum. Öğrencilerimi gördüm onların firmalarını tanıdım gurur duydum. Boynuz kulağı geçermiş memuriyet bir kenara özel sektöre girişim yaptığımdan beri ne kadar ilerlediğimi ne kadar ilerlemem gerektiğini önümde neler olduğunu arkamda neler bıraktıklarımı gördüm. Ulusrarası olmanın ve dünyayı takip etenin önemimi kavradım. Gelişiyor olduğumu gördüm, geliştim ve gelişmem gereken yönü gördüm. Ülkem için, mesleğim için, kendim için daha fazla ümitvar oldum.
Firmalarla tanıştım Hüseyin beyleri yeni firmlarla tanıştırdım. Üyelerimizle tanıştım görüştüm. Her şeyden önce Selami beyin ve Korkmaz beyin meslek azmini, bahceselin de bu ülkenin tarımına nedenli kurumsal bir hizmet verdiğini gördüm. İnanın gördüğüm ve yaşadığım şeyler sadece ve sadece endişe duyanlara inat ülkemiz adına güzel şeyler.
Serik'te B5A ile çilek üretilmiş dağ köyüne gittiğimizde çiftçinin adımı biliyor olması beni şaşırttı doğrusu birilerine bilgileri ulaştırabilmek öğretmenlik hayatımda yaşadığım en güzel duygulardandı belki şimdi öğretmen değilim ama daha fazla insana bir şeyler öğretiyor olmam inanın çok şeye bedel bence.