Cevap: Topraksız Tarım ürünlerinin fayda ve zararlı yönü
Ben , bu konu hakkında, hemen hemen, hiç birşey bilmeden, denemeye karar verdim. Benden önce yazan arkadaşlarları tekrar gibi olacak ama, yeni öğrendiğim, için ben de bazı şeyleri öğrendim, diyebilmek için öğrendiklerimi, anlatmaya çalışayım. Tarımda toprak ne işe yarıyor,? önce bitkiye destek olup, dik durmasını sağlıyor, Bu sistemde, bazen hiç destek yok, bazı uygulamalarda ise besindeğeri olmayan , sadece bitkinin ayakta durmasını sağlıyacak destek dolgu malzemeleri kullanılıyor.Sonrasında bitkinin cinsine göre o na ne lazımsa, yeteri kadar, besin , bitkinin cinsine göre hazırlanıp, suya karıştırılıp veriliyor. Bitki, bu besinleri topraktan almak için uğraşmayacak, ve eksik besin alma ihtimali yok.Böyle olunca bitki tam gelişecek vetabbi içinde olması gereken yapı elemanları mevcut olarak büyüdüğü için, daha lezzetli olacak. ve bitkiye topraktan bulaşacak zararlılar olmadığı için ilaçlanma gibi bir zorunluluk olmadığı için , bitkimizde ilaç artığı var diye , bir yerlerden geri gelmeyecek.Ben ,küçük bir, denemeyi yapıyorum. Domateslerim tam olunca koparıp, yediğimde , konu devam ediyorsa sizlerle paylaşırım. Aslında bu konuda , yetkin bir arkadaş var, aramızda, ama ben söylemeyeyim, o nasıl olsa kendisi,yakında, bilgilerini bizimle paylaşır.