fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlköğretim Öğrencilerine "Çevre" Eğitimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• İlköğretim Öğrencilerine "Çevre" Eğitimi

Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği (ERTUB) Başkanı Cemalettin Kurt, tarımda bilinçsizce kullanılan kimyasalların, toprağı büyük ölçüde kirlettiğini söyledi.
    Sultan Akın İlköğretim Okulu öğrencilerine okul kütüphanesinde "Çevre Bilinci" konulu eğitim veren Kurt, öncelikle çocuklara çevre bilincini kazandırmak gerektiğini vurgulayarak, "Ailelerimiz geçimlerini sağlayabilmek için tarımla uğraşmaktadır. Tarım yaparken de çevremizi olabildiğince dikkatli kullanmalıyız. Türkiye, son 7 yıldır artık kendi kendine yeten bir ülke değildir" dedi.

Düne kadar Türkiye'nin buğday ve mısır ihraç eden bir ülke iken bugün ithal eden ülke olduğunu ifade eden Kurt, "Ülkemizin dış sermayeler tarafından tarımdan uzaklaştırılması bir yana, bilinçsizlik sebebiylede topraklarımız giderek çoraklaşmaktadır. Bahçelerimizde artık bilinçsizce kimyasal ilaçlar kullanmamalıyız. Bilinçli üretim yapmalıyız" diye konuştu.

Zaman zaman soru cevap şeklinde devam eden eğitimde öğrenciler, sordukları sorularla ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt'u terlettiler.

Bir öğrencinin "Çevre bilinci için ne yapmalıyız?" sorusuna Kurt, "Hepimiz birer çevre ajanı olmalıyız. Çevremizi kirletenleri uyaracağız. Çevreyi kirletmeye devam ediyorsa yetkililere bildireceğiz. Çevrenin kirletilmesine bilinçli birer çevreci olarak izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Eğitim sonunda öğrencilere çikolata dağıldı.

iha
Working...
X