fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arı sütü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Arı sütü

Bu yazıyı okuyan değerli okuyucular ve Sn Site yöneticileri. Aslında bu konu, Uzmansel Yazmam gerektiğini düşündüm; Ama Bu Konu Son zamanlarda TV'de ve Basınımızda sık,sık gündeme getirildiğinden(Özellikle kozmetik ve çoçuk maması reklamında kullanıldığından) ve Forumsel üye olmayan okuyucularcada incelendiğinden,burada yazmayı uygun gördüm. ARI SÜTÜ'NÜN ELDE EDİLMESİ:Arı sütü öncelikle bir Bal arısı ürünüdür; Oğul eğilimli ve bol yavru yapan arı ırkları tercih edilir.Günümüzde En fazla kullanılan arı ırkları,Muğla arısı, Karniol ve Anadolu ırkları kullanılmaktadır.Arı sütü üretecek olan arıcıların; Kafkas yada kafkas melezi ırkları kullanmamaları gerekir.Kuvvetli bir koloninin, Ana arısı alınır yada özel aparatlar kullanılarak ana arı, ballıktaki bir köşeye sıkıştırılır.Yani arıya anasızlık hissi verilir ve belli bir süre sonra arılar ana arı yüksüğü yapmaya başlarlar.Ancak son yıllarda, özel portatif hazır yüksükler geliştirilmiş olup; Ana arı bu yüksüklere yumurtlattırılmakta ve aynı sistemle arıya anasızlık hissettirilmektedir.Bu yüksükler 5.gününde kapatılmakta ve ana arı oluşturulmaktadır.genellikle bu yüksüklerin 3. gününde yüksüğün içindeki kurtcuk ince mile benzeyen özel aletle alınmakta vetabanda kalan arı sütü,özel kaşıkla alınmaktadır.Bir sferde alınan süt miktarı,1 yemek kaşığını geçmemektedir.Bu işlemde dikkat edilmesi gereken husus,arı kolonisinin uzun müddet anasız bırakılmamasıdır.Aksi takdirde koloni zayıf düşer, hatda yalancı ana bile oluşabilir.Hasat edilen arı süt'ü güneş geçirmeyen ve koyu bir renkteki cam kavonoza konarak acilen buz dolabına konmalı ve terkibi hemen hazırlanarak,satışa sunulmalıdır.Edindiğim tücrübe ve görüşlerime göre şu andaki arı sütlerinin büyük bir kısmı: Bal-polen-arı sütü karışımıdır; Hatda bazılarında meyva özü,polen,mama ve arı sütü karışımıdır.Bunu aşağıdaki nedenlere bağlayabiliriz.Arı sütü çok çabuk bozulabilen ve bakterilerin çok çabukca ürebileyeceği bir maddedir.Arı sütünün tadı yenebilecek tatda değildir.(Ekşimsi,buruk ve nahoş ) bir özelliği vardır.Bu cihetle özel bir tatlandırıcıya ihtiyaç vardır.Ayrıca arı sütünün az elde edilmesi ve bazı ticari düşüncelerde buna yönlendirilmektedir.Benim kendi şahsımca arı sütüelde edilmesi cicdanende uygun değildir.Tabi bu bir yorum meselesidir ve kişinin kendi düşüncesidir.Yoksa şahsımın bazılarının ticari işlerine karışmamız söz konusu değildir.Ben sadece arı sağlığı açısından düşünmekteyim.Ayrıca Tarım Bakanlığımız, sağlık bakanlığımız bu konuda gerekli düzenlemeyi yapması gerektiğine inanmaktayım.Tütetici kardeşlerimizin bu konuda hassas davranmaları gerektiğine inanmaktayım.Esen kalınız.
Working...
X