fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Minik Selvi ve Hikayesi.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bir Minik Selvi ve Hikayesi.

Çok sevdiğim yaşlı, kalp hastası bir bayan komşum... Benim gibi bahçe çiçeklerine aynı zamanda evde saksı çiçeklerine aşırı düşkün...Ayrıca çok dindar muhterem bir insan. İşte hikayemiz böyle başlıyor.

Bahçe duvarının yanında bulunan 20 metreye yakın selvi ağacından, çiçeklerinin arasına bir tohum düşer. Bu hanım henüz 1-2 cm olan bu miniği, çiçeklerinin bakımını yaparken koparıp atmaya kıyamaz.

Onu incitmeden alır ve bana getirir. "Sana bir selvi getirdim albu dik. Yarın çok büyük bir ağaç olacak." Dediğinde, avucundaki çok minik parçaya baktım. Önce tutmaz bu çok küçük diyecektim ama sonra vazgeçtim. Çünkü Allah'u Teala; "BİZ SİZİ ADİ BİR DAMLA SUDAN YARATTIK" Ayeti Kerimesi aklıma geldi. Evet bende bir zamanlar sadece bir damla idim... Kapıma kadar gelen bu muhterem insanı üzmek istemedim.

Onu aldım ve küçük bir menekşe saksısına özenle torfun içine yerleştirdim. O da memnun oldu...

Adını MİNİK koydum,

Onu ilk diktiğimde henüz 10 günlüktü sanırım ve hiç dalcığı yoktu. Boyu ise 2 cm kadar dı. Şimdi ise hayata tutundu ve iki yana çok küçük iki dal verdi. Boyu ise 5 cm oldu...;D

Bakalım MİNİK büyüyüp dev bir selvi olacak mı? Ömrüm olup ben görecek miyim? Bu başlığa 6-8 ayda bir veya en az yılda bir MİNİK'in fotoğrafını çekip paylaşacağım Allah nasip ederse...

Hikayemizin başlangıç tarihi 30 HAZİRAN 2011 Perşembe...

Herkese selamlar, Allah'a emanet olun.
Working...
X