fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DOĞAYA GÖNÜL VERMEK

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• DOĞAYA GÖNÜL VERMEK

Bir doğa gönüllüsü olarakMerhaba ,
    Ülkemiz çevre sorunlarının azaltılmasında, birlikteliklerin paylaşımların ve işbirliklerinin önemli olduğunu biliyor, Ülkemiz gençlerine ve toplumun her kesimine elimden geldiğince çevre bilinci kazandırmak, tüketirken koruyan bilinçli bir toplum oluşturma adına çalışmalar yapmaktayım.
    Gönüllü çevre eğitimi faaliyetlerimize katılan ve destek verenler arttıkça,
    toplumsal birçok sorunun üstesinden geleceğimize inanmaktayım.
    ”Biliyoruz ki; ‘Ne Ekersek Onu Biçeriz’.Varlığımın olması, hakkım olduğuna dair bana bir inanç ve hak vermiyor”.diyen Hayrettin Karaca:
    “Param var ama tüketmeye hakkım yok” diyor…”Al, tüket ve yok et” diyen tüketim toplumuna örnek çalışmalarla açtığı savaştan gurur duyuyor.
    ”Dünyada tüm insanları doyuracak kadar yiyecek olduğunu ama
    gözü aç olanları doyuracak hiçbir şeyin olmadığını” söyleyen Karaca,
    ”Türkiye'de bir zamanlar fakirleri aç bırakmayan kültürün nasıl yok olduğunu Televole kültürünün karşısında birtakım değerlerin yok olduğunu” , çocukluk günlerinin “komşuyu aç bırakmayan”
    kültürünün yeniden dirilmesiyle,
    açlıkla savaşılabileceğini söylüyor.
    'Dünya ikiye bölünmüş artık
    .Gözü açlar ve karnı açlar. İşte o gözü açları doyurmayacağız.
    “Bunların farkına küçükken vardım.
    Dilim, kültürüm gidiyor. Bağımsız bir Türkiye değiliz artık. En büyük acımız geri getiremediğimiz o kültürümüzdür' diyen Karaca şöyle konuştu: 'Ben bir kasaba çocuğuyum. Varlıklı bir ailenin çocuğuydum. Ama herkes eşit şartlarda oynardı sokakta. Bütün çocuklar gibi ben de yalınayak oynardım. Akşam olduğu zaman annem seslenirdi, avucuma bir kap sıcak yemek koyarlardı. Kulağıma eğilip, 'Komşu anneye götür' derdi”
    Açlıktan ölen her çocuğun katilleri vardır'
    İhtiyacından çok tüketerek sınıf atlamaya çalışanlar suçlanır.
    'Bugünkü tüketim iki katına çıktığı gün, belki dünyada yaşam olmayacak. 2050 En büyük tehlike gıdada yeni bir yaşam ve
    yeni bir tüketim ahlakına ihtiyaç var.
    Böyle bireyden başlayacak olan bir sistem olarak ben bunu vaaz etmek istiyorum. Çünkü bugüne kadarki hiçbir sistem, oligarşiden, monarşiye ve bugünkü demokratik sisteme kadar, insana vaat ettiğini gerçekleştirememiş.
    Benden başlayacak. İşte ben yeni bir tüketim ahlakını savunuyorsam, kazağı mı 12 yıldır giyiyorum. Bana tükettiremezler artık. İstedikleri kadar reklam yapsınlar.
    Eskirse alırım ama eskimedikçe hakkım olmadığını düşünüyorum.
    'Okumakla mükellefim. Okumak ibadettir,okumamak sa ihanet...
    Olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var. Malını mülkünü verirsin orada biter borcun. Mesela Yalova'daki botanik bahçemi vakıf yaptım ama borcum bitmedi topluma. Şimdi borcumu bilgi sahibi olarak ve bunu aktararak ödüyorum.

DÜNYANIN durumunu değerlendiren Karaca
    şu yorumlarda bulunuyor:
    'Birleşmiş Milletler 2004 Kalkınma Raporu'na göre;* 185 milyon Afrikalı her gün açlıktan ölme riski ile yaşıyor
    *Afrika'da 323 milyon insan günde 1 dolardan az bir gelirle geçimini sağlıyor.*Temiz su kaynağından mahrum 273 milyon kişi bulunmakta.
    *İlkokul çağında okula gidemeyen 44 milyon çocuk var.*Yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölüm riski altındayaşayan Afrikalıların sayısı 185 milyon.*Her yıl beş yaşının altında ortalama beş milyon çocuk ölüyor.*Zengin ülkeler yıllık gelirlerinden yüzde 0.7'sini kurtarma amaçlı projelere yönlendirseler bu sorunların hepsi ortadan kalkabilir.'
    TEMA Vakfı Yayınları'ndan çıkan 'Dünyanın Durumu 2004' raporlarını yorumlayan Karaca şu tespitleri aktarıyorünyada makyaj malzemesi için yapılan harcama 18 milyar dolar. Dünyadaki tüm kadınların üreme sağlığı ve bakımı için gerekli para 12 milyar dolar.Parfüme harcanan para 15 milyar dolar.Evrensel okur yazarlığın sağlanması için gereken
    yıllık ek yatırım 5 milyar dolar.
    Avrupa ve ABD'de evde beslenen
    hayvanların mamasına harcanan para 17 milyar dolar.Dünyada açlığın ve yetersiz beslenmenin sona erdirilmesi için gerekli para 19 milyar dolar.
    Deniz seyahatlerine harcanan para 14 milyar dolar. Dünyada herkese temiz içme suyu sağlaması için gerekli miktar10 milyar dolar. Avrupa'da dondurmaya harcanan para 11 milyar dolar. Her çocuğun aşılanması için gerekli miktar 1.3 milyar dolar
    Satışa hazır 1 ton altın elde etmek için 300 bin ton atık üretilir. Başka bir deyişle, altın bir alyans için
    ortaya çıkan atık miktarı 3 tondur.
    Bu atıkların çoğu siyanür ve kimyasal maddeler içerir.
    Saygılarımla MSİ
Working...
X