fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

aranıza katıldığıma çok memnunum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• aranıza katıldığıma çok memnunum

selamun aleykum arkadaşlar,
    forumdan sürekli faydalanan birisi olamama rağmen üye değildim.
    bunun nedeni olarak, merak ettiğim hemen her konuya forumda cevap bulabiliyor oluşumu gösterebiliriz.
    üye oluşumun nedeni ise, bazı konulara cevap yazabileceğim düşüncesinden ileri gelmektedir.
    kısaca kendimden bahsedeyim;
    ilk ve orta öğretimimi tamamladıktan sonra sivas üniversitesi çalışma ekonomisi bölümüne kaydoldum,
    ancak bu bölümün bana göre olmadığını anladığımda çok geçti ve okulu bıraktım. sonra atlara olan
    alakama binayen kocaeli üniversitesine yazıldım ve atçılık bölümünü başarıyla tamamladım. nalbant ve at antrenörü olarak
    lisanslıyım... sonrasında halkla ilişkiler ve iktisat maceram oldu, ancak onları da bitirme luzumu görmedim.
    şu an açık öğretim fakültesi işletme 2. sınıf öğrencisiyim, okula gitme külfeti olmadığından bu bölümü bitirebileceğim kanısındayım.
    tüm bunların yanında, amatör olarak, bahçecilikle uğraşıyorum. ilginç sebzeler yetiştirip melezeeler yaparak tohum sağaltmaya çalışıyorum,
    çok başarılı olduğum söylenemez ancak 7-10 yıl arasında sağlıklı tohumlar elde edebileceğim planlarının suya düşmemesi için çalışmalarım süüryor.
    ( yeni bir melezin karakter özellikleri 5. yılın sonunda düzelme gösteriyor, tahminen 7 ve ya 10 yıl içinde bir melez ırk olarak adlandırılabilir )
    şimdilerde küçülmüş marul ırkları üstünde çalışmaktayım,
    biberler üzerindeki çalışmalarım 6. yılında ve fidelerim çok sağlıklı, inşallah sonucu iyi olur.
    domates yetiştiriyorum, kabak, patlıcan, salatalık, bezelye, bakla, bamya, soğan, sarmısak, semiz otu,
    yer fıstığı, patates gibi şeyler yetiştiriyorum. bu sene çok zengin bir bahçe yapamadım, zira örtü altı yetiştiriciliğe yönelerek
    verimi arttırmanın planları içindeyim. kısıtlı alanlarda örtü altı yetiştiriciliği yapmak adına çalışmalarım var, başarılı da olduğum söylenir,
    portatif hale getirmeye çalıştığım bu düzenekler ile herkesin balkonunda bir serasının olmasını hedefliyorum.
    böylece; her hane kendi yeşilliğini üretip, ülke ekonomisine katkıda bulunabilecek. biraz ütopik ama imkansız değil...
    hesaplarıma ve tecrübelerime göre; 15 m2 lik bir örtülü alan, 4 kişilik bir ailenin tüm yeşillik ihtiyacını karşılıyor, ,
    zira marulun 7 liraya çıktığı geçen kış
    benim seramda 180 kök orta boy marul vardı, bu her hanede olabilir...
    fındık turp, havuç ve küçük domates ile kışı çıkmak mümkün...
    isteyen arkadaşlara bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.
    bunların dışında her şeyden biraz biraz üretmeye, üretimimi geliştirmeye çalışıyorum,
    sizlerden öğrenecek çok şeyim olduğu inancıyla aranızdayım...
    selamun aleykum.
Working...
X