fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkese merhaba..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Herkese merhaba..

Foruma yeni katıldım, öncelikle herkese bereketli ve bol kazançlar dilerim. Burada bulunan arkadaşların her birinin yeni yılını kutlarım. Umarım 2015 hepimiz için sağlıklı, huzurlu ve bol üretimli geçer. Bende çoğunuz gibi kapama ceviz bahçesi kurmak istiyorum, 30 dönüm arazi üzerine kurmayı düşünüyorum. Bu konuda tecrübeli değilim mesleğim mimarlık fakat anne babam uzun yıllardır zeytincilik yaptığı için toprağa çokta yabancı sayılmayız. Ama tabi ki konu ceviz olunca sıfırdan araştırmalara başladım, öncelikle mümkün olduğunca araştırıp cevizi çok iyi tanımaya çalışacağım, bahçe sahipleri ile yerinde görüşerek her türlü tecrübeden faydalanmayı düşünüyorum. Bahçe kurmayı düşündüğüm arazi Aydın Karacasu ilçesinde, rakım 785 m araziye yakın diyebileceğimiz (4-5 km) bir mesafede baraj gölü bulunuyor. Bu bölge zeytini ile meşhur bir yer. Barajdan dolayı iklim çok sert sayılmaz (çokta yumuşak değil henüz toprak analizi yaptırmadım. Böyle bir konumda dikilebilecek ceviz cinsi hangisi olabilir. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim, kolay gelsin..
Working...
X