fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GERÇEK KARDEŞLER

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• GERÇEK KARDEŞLER

Aşağıda yamış olduğum hikaye KIRŞEHİR Aşıkpaşa Gazetesinden alınmıştır.Beğendiğim için bu sitede yazmayı uygun gördüm.Bu tür g erçek kardeşliği mevlam herkese nasip etsin....... Gerçek iki kardeş,çiftliklerinde birlikte çalışıyorlardı.Kardeşlerden biri bekardı ve yalnız yaşıyordu;Öteki ise evli ve geniş bir aileye sahipti.her günün sonunda kardeşler üretimlerini paylaşır eşit oalarak bölüşür velerine dönerlerdi.Bir gün bekar kardeş kendi,kendine şöyle düşündü."Paylaşımımız hiç de doğru değil,ben bekarım,bakmakla yükümlü olduğum ailem yok.Ayrıca fazla bir ihtiyacımda yok."Bunları dedikten sonra her gece,kendi ambarından bir çuval athıl alıp,kardeşinin ambarına gizlice boşaltıyordu.Üretdikleri ve karlarını paylaşmaları hususu diğer kardeşide düşündürüyordu.Bir Gece şöyle bir karar aldı"Beb evliyim,çocuklarım var.bana bir şey olsa onlar bana bakar,ama kardeşimin kimsesi yok ne yapacak?" deyip aynı şekilde kendi ambarından her gece bir çuval tahılı alıp,kardeşinin ambarına dökmeye başladı.Aradan geçen sürede ambarların hiç boşalmadığını gören kardeşler şaşırmaya başladı.Yine bir gün gecenin alaca karanlığında,birbirlerinin ambarlarına tahıl taşırken,karanlıkta çarpıştılar ve gerçeği o zaman gördüler.Çuvalları yere bırakıp;Birbirlerine sıkımsıkı sarıldılar ve gerçek kardeşliğin o güzel tadını doyasıya yaşadılar.
Working...
X