fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kuş Gribi Stratejik İletişim Çalışma Grubu'ndan Hastalığa Eğitim Dopingi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Kuş Gribi Stratejik İletişim Çalışma Grubu'ndan Hastalığa Eğitim Dopingi

    Hafta başında Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü sekreterya altında toplanan Kuş Gribi Stratejik İletişim Çalışma Grubu, (Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Tabipler Birliği, BESDB, Yumurta Üreticileri Birliği, Doğayı Koruma Derneği, Yaban Kuşları Koruma Derneği, Ünicef, Dünya Bankası ve Fao)'nun hastalığın görüldüğü noktaların çevresindeki yerleşim yerlerinde bir dizi eğitim faaliyeti başlatma kararı aldığı öğrenildi.
    Geçen yıl bir araya gelen grubun, Doğu, Güneydoğu, Marmara Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde göçmen kuşların konakladığı yerlere yakın köylerinde yaşayan, ebe, hemşire, sağlık memuru, muhtar ve öğretmenleri eğitime tabi tutacağı bildirildi.

    Kuş gribinin nasıl geldiği, taşındığı, serbest kanatlıların niçin böyle açık havada gezdirilmemesi gerektiği ve hastalıktan korunma yolları konusunda eğitilen kişilerin edindikleri bilgileri insanlara anlatacağını ifade eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Genel Sekreteri Yücel Canoler, halkı bilgilendirmek amacıyla bastırılan 'Kuş Gribinden Korunmak Elimizde" konulu eğitici afiş, el ilanları ve broşürlerin ikinci basımı yapılarak özellikle riskli alanlarda halka dağıtımının yapıldığını kaydetti.

    Eğitim faaliyeti çerçevesinde Ünicef'in 7, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın 3, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da çocukları ve aileleri bilgilendirmeye yönelik 2 tane film hazırladığını açıklayan Yücel Canoler, ''Binlerce köyün bulunduğu yerlerde insanları eğiteceğiz. Eğitim sırasında köy imamlarından fayda bekliyorsak Diyanet'ten yararlanacağız. Okullara gireceksek de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yararlanacağız. İşbirliği içinde çalışan bir grup var. Filmleri hazırladık. Hepsi tek tek izlendi. Yanlış yerleri düzeltildi. Onay alındı. Şuan çoğaltılıyor. Birkaç gün içinde bölgelere gönderilecek. '' dedi.

    Afiş, el ilanları ve broşürleri, köy kahvelerine, sağlık ocaklarına, PTT'ye camilere, kaymakamlık gibi halkın çok sık girip çıktığı yerlere vereceklerini ifade eden Genel Sekreter Canoler, Ünicef'in ayrıca çocuklara kuş gribini oyunla anlatmak için oyuncak ürettiğini açıkladı.

    Canoler sözlerini şöyle tamamladı; ''Kendi finans kaynaklarını kullanan Ünicef, kuş gribini anlatan, kuşları tanıtan bir oyuncak hazırladı. Çocukların ilgisini çekip çekmeyeceklerine ve bir şeyler öğrenip öğrenmeyeceklerine dair testler yapıldı. Bu oyun araçları da dağıtılmak üzere çoğaltıldı. Bunlar da riskli köylerdeki çocuklara ulaştırılacak." (Cihan Haber Ajansı)
Working...
X