fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

limon yetiştirmek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• limon yetiştirmek

s.a sevgili arkadaşlar. ben ankarada ikamet ediyorum şehirden bıktım .ve tenha bir yerde yaşamak ve hayatımı geçirmek istiyorum(zegin olmak değil sadece geçine bilmek istiyorum.) .limon veya portakal veya mandalina yetiştirip satmak istiyorum . durumum şöyle bir arsa satın alıcam bir bölümüne evimi yaptırıcam diğer bölüm ise limon bahçesi olucak
    not:arkadaşlar genelde 80 dönüm 50 dönüm bahçeler satılıyor .bu kadar alan normalde çokmu azmı bilmiyorum .bazı kimseler bunu çok geniş hacimlerde düşünüyor benim tek arzum bahçeli bir evim olucak ve + birde geçine bileceğim kadar limon yetiştirebileceğim bir arazi .

genel sorularım
    *acaba ne kadarlık (kaç metre kare ) arsa almam lazım(geçineceğim kadar para kazana bilmem için ne kadarlık bir alan lazım.)
    *acaba devren bahçemi alsam yoksa bir arsa alıp orayımı bahçe yapsam hangisi daha mantıklı ve daha karlı veya daha az giderli .
    *ürettiğim malları nasıl satıcam. toptancılar gelip benimi bulur .yoksa benmi gidip onları bulucam .bildiğim kadarı ile
    toptancılar tarladan veya bahçeden ürünü neredeyse yok fiyatına alıyorlar.bunun farklı bir yolu varmı acaba kendi malımızın toptancılığını kendimizmi yapsak daha karlı olur.
    *ne kadarlık bahçe aldımı yazdıysanız acaba almam gereken araç gereçler nelerdir işte kaç araba kaç işci lazımdır gibi.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Last edited by muhammed06; 07.04.16, 22:34.
Working...
X